Friday 17 July 2015

AVON ANEW CLINICAL NOĆNA MASKA ZA LICE


Avon katalog vrlo rado prelistam, ali kada je reč o poručivanju proizvoda zadržavam se uglavnom na dekorativi, tu i tamo ponekom gelu za tuširanje ili mazalici za telo. Njihovi proizvodi koji su namenjeni nezi lica izazivali su skepsu po pitanju efikasnosti - priznajem. 

Medjutim, početkom jeseni prošle godine Avon je obogatio ponudu Anew clinical linije Hydra recovery overnight mask proizvodom koji je kod mene izazvao prilično interesovanje. Em je "overnight mask" koncept postajao sve popularniji u svetu, em su usledili hladni dani koji nisu preterano prijali mojoj koži i trebala joj je nešto jača nega.

Sama ideja "overnight-a" podrazumeva efikasniji tretman od onog koji se postiže 10-minutnim držanjem "obične" maske, zbog čega se i ne preporučuje svakodnevno korišćenje.




U deklaraciji proizvoda se navodi da intenzivan tretman dubinski hidrira, osvežava i jača kožu preko noći... obezbedjuje tri puta više vlažnosti i pruža 48 sati hidratacije.
Ultra lagana maska formulisana hijaluronskom kiselinom, šea puterom i ceramidima iz biljaka duboko prodire u sve slojeve kože.




Maska je pakovana u staklenu teglicu, a dolazi u količini od 50 ml. Providne, gelaste strukture, maska sadrži sitne bele kuglice koje se razlažu prilikom nanošenja na kožu. U pitanju su sitne kapsulice hijaluronske kiseline koje treba da obezbede hidrataciju. Miris je nedefinisan, nekako hemijski i nestane ubrzo nakon nanošenja.
Dakle, kao što se može videti i na fotografiji, ovo nije klasična maska, koja "stoji" na licu, nego je sličnija običnoj kremi.



Kada je reč o mojim utiscima, oni se ne razlikuju od onog što tvrdi proizvodjač.  Nakon "overnight" tretmana tonus kože bude čvršći, a dehidrirani delovi koji se ispoljavaju u vidu pečata suve, perutave kože su nahranjeni i "zalečeni".
Vrlo rado sam posezala za njom čim bih osetila da je mom licu potrebna dodatna nega.
Nanosila bih je uveče, na čisto lice i u većoj količini koju bih umasirala u kožu sve dok se ne upije, za šta mi nije trebalo puno vremena. 
Po pravilu obavezno je nanosim i nakon pilinga, što doprinosi efikasnijem iskorišćavanju aktivnih sastojaka, a time i lepšem izgledu kože.
Da napomenem još i da mi nije izazvala nikakve neželjene reakcije niti probleme.



Cena noćne maske je oko 1.900 RSD, medjutim ovo je jedan od onih proizvoda koji se često može naći na sniženju, pa je potrebno samo da pratite akcije od kataloga do kataloga.
Ovaj primerak sam platila oko 900 RSD, što je i više nego povoljno.

Detaljan sastav proizvoda se nalazi na fotografiji ispod. 


Sličan proizvod je bio tema OVOG posta, a ja i dalje koristim i jednu i drugu masku naizmenično. Ne toliko često, s obzirom na to da je leto i da je koža ušla u fazu mešovita-do-masna, ali smatram da joj je i pored toga potrebna hidratacija.

Da li ste probali ovaj novitet iz Avona? Da li vam se svidja ideja "overnight" maske i imate li favorita?

Do čitanja :)


No comments:

Post a Comment