Thursday 9 April 2015

EVELINE Q10+R MASKA ZA LICE




Danas je na redu recenzija maske za lice kompanije Evelin. Maska dolazi pod punim nazivom "Q10+R koenzim mladosti apsorbujuća maska za dubinsko hidriranje SOS, za suvu i dehidriranu kožu". Dakle, ukupno 81 karakter u nazivu maske od svega 7 ml :).

Kako navodi proizvodjač, aktivni sastojci maske su :
                                     Koenzim mladosti Q10+R - obezbedjuje intenzivnu redukciju bora i sprečava formiranje novih
                                       Laminaria  alga - omekšavaju i hidriraju
                                       Oxylastil - bioregulator koji obezbedjuje optimalnu oksidaciju ćelija
                                       Koktel vitamina A, E, F - detaljno ishranjuje i regeneriše
                                       Pro-vitamin B5 - ublažava iritacije


Gledajući listu aktivnih sastojaka, neko bi pomislio da je u pitanju ultra-mega-giga maska od koje koža lica postaje najmanje 10 godina mladja, posle koje vam, nikad više, neće trebati kreme ili puderi jer lice postaje savršeno. 

OK, svi znamo da marketing u kozmetičkoj industriji funkcioniše na idealu mladosti i lepote, ali u pitanju je maska za lice, pa mislim da ne treba bas toooliko preterivati.



Maska je namenjena suvoj i dehidriranoj koži, a moja spada u ovu drugu kategoriju.
Koristim je jednom nedeljno posle pilinga tako što je u debelom sloju nanesem na suvo lice i ostavim preko noći.

Kao što se vidi na fotografijama ispod, proizvod dolazi u obliku gela beličaste boje, koji tokom nanošenja na lice postane potpuno providan.





Moja koža ovu masku upije u roku od pola sata, posebno na dehidriranim delovima lica. S obzirom na to da se prilikom jutarnjeg umivanja pod prstima oseća gelast sloj na koži, rekla bih da tokom noći dobar deo maske ostane na licu, a ne na jastuku. To možda zavisi i od toga kako spavate, ali ja vodim računa tek pola sata-sat, koliko još ostanem budna nakon nanošenja.

Što se tiče sastava on baš i nije "najsrećniji", što se može videti na sledećoj fotografiji:


Sve u svemu, zadovoljna sam ovom maskom jer moja koža nakon "tretmana" bude nahranjenja naredna dva do tri dana. Takodje, ovo je maska koju redovno koristim, što je za mene veoma retka pojava, a ovo je već treće pakovanje. 
 Stavljam je samo na lice, iako proizvodjač navodi da može da ide i na vrat i dekolte. Jedno pakovanje mi je dovoljno za tri nanošenja, a kupujem ga u lokalnoj parfimeriji po ceni od 90 dinara.

Koje su vaše omiljene maske? Da li ste probali ovu?

Do čitanja :)







No comments:

Post a Comment