Monday 17 November 2014

NOVA TURA, NOVA AVANTURA #2



Prošlo je dosta vremena od mog poslednjeg posta (što zbog obaveza, što zbog kraćeg putovanja) pa neću puno dužiti sa uvodom, već vam odmah pokazujem šta se to novo našlo u mojoj kozmetičkoj kolekciji. 


CATRICE Absolute Eye Colour
100 F'rosen Yoghurt


Mini paleta senki dolazi u lepom i čvrstom pakovanju od providne plastike. Sadrži dve senke od 1,5 g i dve od 2,5 g, tri  su mat, dok je jedna (gore levo) sedefasta. Druga i treća (gore desno i dole levo) su jako slične nijanse, a rekla bih da su sve dobro pigmentisane. Nisam je još koristila (sklonila sam je daleko od pogleda da ne bih došla u iskušenje pre slikanja), ali već koliko danas će se naći na mojim kapcima.
Muller 35.90 kn (oko 5 evra)



LABELLO LIP BUTTER
Vanilla & Macadamia  i Raspberry Rose


Ovo je jedan od najpopularnijih proizvoda u poslednje vreme medju blogerkama. Naravno, ovako lepom pakovanju nisam ni ja odolela, mada malo sam skeptična što se nege tiče. 
Nažalost, oba sadrže Paraffinum Liquidum, što baš i nije idealan sastojak kozmetike. Proizvod je spakovan u savršene, metalne mat kutijice, što ga čini ne baš praktičnim za nanošenje kada ste van kuće, ali čisto sumnjam da će ovo bilo koga odvratiti od kupovine :))).
 Vanilu još nisam probala, ali malinu jesam i mogu reći da više miriše na neke žvake nego na čistu malinu. Miris se ne zadržava dugo na usnama, a sam proizvod se ne upija u potpunosti nego ostaje tanak film koji štiti usne kada je napolju izuzetno hladno vreme. 
Oba proizvoda imaju potpuno identične sastojke, osim poslednjeg koji je,verujem, zadužen za boju.
Vanila Muller 22.90 kn ( u Kozmu je 6 kuna jeftiniji :///) oko 2,5 - 3 evra
Malina Lilly oko 230 rsd


VITAL PLUS 
Koncentrovane kapi na bazi hijaluronske kiseline


Proizvod koji je apsolutna nepoznanica do te mere da se pri Google pretrazi pronalazi tek nekoliko recenzija i to na španskom jeziku. Ipak, postoji sajt firme (čak i na srpskom jeziku) gde se vidi da imaju predstavništvo u Beogradu Vital plus active.
Proizvod sam našla u ormariću kod mame koja ga je dobila od... pa ne sećam se šta mi je tačno rekla, ali verovatno nekog od predstavnika te firme.
Naravno da ga nije koristila jer je ona žena od jedne kreme za lice :), a to je značilo samo jedno - ja ću biti zamorče za testiranje. 
Radi se, kao što sam napisala, o koncentrovanim kapima na bazi hijalurinske kiseline i biljnih matičnih ćelija, a proizvod je, kako kaže proizvodjač, namenjen normalnoj, mešovitoj ili dehidriranoj koži. 
Cela ideja zvuči obećavajuće, ali naravno, to ću videti tek nakon duže upotrebe. 



BALEA Gel za tuširanje 
kokos i nektarina



Klasična tuširalica sa polifruktol formulom za hidrantnost. Osvežavajuća kombinacija mirisa kokosa i nektarine možda bi bila adekvatnija za leto, ali ja mirise kupki ne delim po godišnjim dobima, što znači da će uskoro naći svoje mesto u ćošku kade (samo da smanjim postojeću gomilicu).
Bio je na akciji u DM, 149 rsd



SAPUN OD KOZJEG MLEKA
Lavanda


Ručno pravljen sapun u Mokrinu sa intenzivnim mirisom lavande. Iskreno, dvoumim se da li da ga koristim za tuširanje ili za osvežavanje prostorija :) 
Sadrži sveže kozje mleko, kombinaciju biljnih ulja, eterično ulje lavande, sodium hydroxid. Dakle, svega nekoliko sastojaka, što mi se posebno svidja, jer u poslednje vreme imam averziju prema proizvodima koji imaju više sastojaka nego grama.
  Nisam ljubitelj onog osećaja zategnutosti na koži koji ostaje posle upotrebe sapuna (i Dove tuširalica), ali ovaj miris me osvojio... Videćemo kako će se pokazati u upotrebi.
DM, 75 grama, 109 rsd


YVES ROCHER 


Yves Rocher Malaysian Coconut Silky Lotion - mini pakovanje losiona sa idealnim mirisom kokosa, vodenastije strukutre koja je lako razmazuje, ali je potreban koji sekund duže da se upije. 50ml 240 rsd. Nije ekonomično, ali je praktično :)

Yves Rocher Nourishing Body Lotion Dry Skin - hranljivi losion za suvu i vrlo suvu kožu koji sadrži ulje organski uzgojenog badema i biljni sok organski uzgojene meksičke agave, uz nežan miris badema. Miris zaista jeste sjajan i to je sve što za sada mogu reći
200 ml 487,50 rsd

Yves Rocher Gentle Deodorant Californian Almond - roll on dezodorans sa mirisom badema je za sada moj favorit. Ne sadrži alumijumske soli, parabene, alkohol niti triklosan. Verujem da ću uskoro da mu posvetim poseban post, zaslužio je.
50 ml 450 rsd


THE BODY SHOP



Zahvaljujući dragim ljudima, koji su rešili da daju doprinos raznovrsnosti ovog bloga, stigao mi je paketić iz TBS (hvala kumo :-*). Ustvari, ovo se čekalo kako bi post sa novitetima bio kompletan. Camomile Gentle eye make-up remover, namenjen osetljivim očima, rekla bih da ne spada u kategoriju uljanih, dvofaznih skidača šminke jer je prilično tečan. Bočica je od bele neprovidne plastike, te je teško odokativno dati neki opis, a još nije stigao u upotrebu.
Krema za ruke sa mirisom manga, a gomila raznih ulja u sastavu bi trebala da obezbedi dobru zaštitu za predstojeće hladno vreme. Tu je i gel za čišćenje ruku bez triklosana, takodje sa mirisom manga. Zaista praktična i uvek potrebna stvarčica praktičnog pakovanja.


LANCOME La vie est belle
L'eau de parfum



Šećer dolazi na kraju, opet zahvaljujući dragim ljudima. Ovaj parfem je skinuo, ma ne skinuo - daleko odbacio sa trona sve prethodne mirisne ljubimce. Ovo je bila ljubav na prvi atom mirisa koji je dospeo u moj nos.
Ipak, kako nisam dobra u opisivanju tih parfemskih nota, iskoristiću znanje profesionalaca koji kažu: 
 Gornje note: crna ribizla, kruška
    - Srednje note: iris, narandža, jasmin
             - Donje note: tonka, pralina, pačuli, vanila

Sve ovo upakovano u mirisno savršenstvo koje zaista život čini lepšim!

Šta ima novo kod vas? Da li ste probali neki od ovih proizvoda?

Do čitanja :)



No comments:

Post a Comment