Saturday 13 December 2014

CAMOMILE GENTLE EYE MAKE-UP REMOVER, THE BODY SHOP



Prošlo je baš dosta od mog poslednjeg posta, ali kad nisam bila na poslu, onda sam sa Žućom (moj dlakavi ljubimac) bila kod veterinara jer se razboleo, pa nisam imala mnogo vremena za pisanje :( 
Nadam se da ću u narednom periodu biti redovnija na blogu.

Da se vratimo na temu - The Body Shop (TBS) skidač šminke oko očiju deo je kolekcije koja "sadrži" kamilicu. Zašto sam stavila navodnike, videćete kasnije. Proizvod dolazi u mlečno-belom pakovanju, simpatičnog dizajna i lakog doziranja. Ovo je putno pakovanje od 60 ml, dok ono veće sadrži 250 ml. Sam proizvod ne spada u kategoriju uljanih skidača šminke, proziran je i podseća na micelarnu. Što se tiče mirisa, on gotovo da ne postoji, odnosno samo ako se baš skoncentrišem mogu negde da naslutim kamilicu u tragovima.

E, sad ono najvažnije - kako obavlja posao. Da ne bih puno opisivala - napravila sam eksperiment na ruci.

Na slikama ispod ćete videti kako skida različite crne boje - Deborah Mateyepencil (izuzetno jake pigmentacije), Essence liquid ink eyeliner i
Miss sporty olovka za oči (tim redosledom su i na slici).



Nakon jednog prelaza blazinicom natopljenom TBS skidačem šminke ostaje sledeće:

Miss sporty u tragovima
Essence eyeliner je potpuno skinut
Deborah Mateyepencil razmazana, potrebno je još nekoliko puta preći da bi se potpuno uklonila (nju nije lako skinuti ni uljanim/dvofaznim skidačem)





Kada je reč o sastavu, prilažem dokumentaciju;



Sve je to lepo smućkano, ali od kamilice ni traga ni glasa. Dobro, da ne budem nepravedna, ima je, u tragovima, na poslednjem mestu. 
Ako ova renomirana kozmetička kuća izbaci liniju proizvoda koji u sastavu imaju kamilicu, po kojoj još i nazovu celu liniju, očekivala bih da je ta kamilica visoko u sastavu. Ali ne, ništa od toga. Bitno da su stavili SLS.

Sve u svemu, proizvod nije loš, ne izaziva iritacije i ne pecka za oči. Efikasnost je srednja, sastav onako, a kupovinu ne bih ponovila.

Da li ste probali ovaj proizvod za skidanje šminke? Kakva su vam generalno iskustva sa TBS proizvodima?

Do čitanja :)

No comments:

Post a Comment