Sunday, 27 December 2015

AVENE - HYDRANCE OPTIMALE LIGHT HYDRATING CREAM SPF 20
Današnji post ću započeti jednim priznanjem, a to je da mi SPF i zaštita od sunčevih zraka dugo godina nije bila predmet interesovanja, osim na letovanju. I koliko god da bih na moru gotovo pobožno koristila razne kreme i losione sa zaštitnim faktorima, toliko bih po povratku sa odmora zaboravila i na samu ideju da su sunčevi zraci jednako štetni i "na gradskom asfaltu".
Čak ni onda kada su mi, sticajem nesrećnih okolnosti, izašle hiperpigmentacijske fleke na najnezgodnijem mogućem mestu - na delu lica ispod očiju ili preciznije tamo gde se stavlja hajlajter :)

Fleke sam uglavnom skrivala raznim korektorima, pa bi onda tokom zime izbledele, pa se vraćale ponovo sa prvim jačim zracima sunca i tako u krug... 
Cela ta epopeja se razvukla na nekoliko godina, kako zbog mog neiskustva sa tim stvarima, tako i zbog toga što sam baksuz kad su dermatolozi u pitanju, pa sam u oba slučaja (koliko sam sveukupno puta bila) iz ordinacija izašla prilično... razočarana, da ne napišem neku ružniju reč.

Uglavnom, da skratim priču, junak ovog posta i rešenje mojih estetsko-dermatoloških problema je Avene Hydrance optimale krema za lice sa zaštitnim faktorom 20.Klikom na fotku saznaćete više detalja, izmedju ostalog da je krema namenjena osetljivoj, normalnoj, mešovitoj i mašćenju sklonoj dehidriranoj koži, kao i da sadrži Pre-Tokoferil, koji kao antioksidans štiti kožu od negativnog delovanja slobodnih radikala. 
Takodje, mislim da nema potrebe napominjati da je krema namenjena dnevnoj nezi, s obzirom na to da sadrži SPF.

Krema je, kao što možete videti, bela :), više vodenaste nego gelaste teksture i izuzetno se brzo upija. Do te mere brzo da vam ostaje svega nekoliko sekundi da je razmažete po koži. 
Naviknuta na "obične" kreme, prva dva-tri puta sam bila prilično iznenadjena činjenicom da je potrebno malo brže nanositi je na kožu, pa sam se zapitala da li je sve u redu sa njom, iako je rok bio OK. Medjutim, brzo smo se navikle jedna na drugu, posebno jer nakon nanošenja lice ostaje lagano matirano, ali istovremeno i hidrirano.
Napomenuću da je moja koža lica mešovita, a leti, osim malo masnije T zone i 
 proširenih pora, nemam većih problema. 

Proizvod je pakovan u tubu, u količini od 40 mililitara koji se prilično sporo troše.


Hydrance optimale kremu sam koristila svakodnevno, tokom celog leta, pa i duže - negde od maja do kraja septembra, što je skoro neverovatnih pet meseci. Ne mogu reći da sam bila štedljiva, čak sam na delove koji su kritični (gde bi se mogle vratiti hiperpigmentacije fleke) stavljala dva sloja, za svaki slučaj. 

Bila je odlična podloga za šminku, saradjivala je sa puderima, kako tečnim, tako i onima u kamenu. Nije mi izazivala nikakve probleme, bilo u vidu crvenila, akni, iritacija....

Najvažnije od svega, krema je potpuno opravdala svoju funkciju i prvi put ove godine nisam imala problema sa flekama od sunca. Zaista redovno sam je nanosila na lice i nije bilo situacije da izadjem napolje, a da je ne stavim. 

Iako se nekome može učiniti da je faktor 20 suviše nizak za jako julsko/avgustovsko sunce, meni savršeno odgovara jer imam malo tamniji, maslinasti ten, pa čak i na moru prvih nekoliko dana koristim 30, a onda predjem na niži faktor zaštite.


Kompletan sastav proizvoda je na fotki gore, i  mogu vam priznati da ga nisam baš pažljivo proučavala.

Iako u nekim postovima na blogu ističem loše sastojke pojedinih proizvoda (onoliko koliko mi to dozvoljava laička upućenost i višegodišnje samoinformisanje na tu temu), to volim da radim uglavnom u slučajevima kada proizvodjač/prodavac/reklama potenciraju da je proizvod "zdrav", prirodan, i da nema štetne sastojke, a kad pogledate sastav padne vam mrak na oči.Hydrance optimale kremu bih preporučila zaista svima - bilo onima koji do sad nisu razmišljali o korišćenju SPF van morskog ambijenta, bilo onima koji već imaju zavidan staž u druženju sa ovakvim kremama, ali bi probali nešto novo. 

Na kraju mi ostaje da napomenem da krema postoji i u Rich verziji, za suvu kožu, kao i da je najbolje sačekati dane promocija u Srbotrejd apoteci jer se onda može kupiti i za nekoliko stotina dinara manje.


Do čitanja :)No comments:

Post a Comment