Wednesday 17 February 2016

PRAZNITETI #6




Danas se, sasvim neočekivano, bavim potrošenim proizvodima u proteklom periodu. Kažem neočekivano jer nisam planirala da post o praznitetima pišem još neko vreme, ali kada sam pre neki dan videla da prazne ambalaže bukvalno ispadaju iz kese u kojoj ih skupljam, shvatila sam da je pravi trenutak da ih se rešim tj. bacim. Pre toga ipak da kažem po neku reč o svakom proizvodu.




AVENE Hydrance optimale light hydrating cream spf 20 - sve o ovoj kremi sam rekla OVDE. Vrlo rado i vrlo verovatno ću je ponovo kupiti kad krene malo jače Sunce.

BALEA Aqua serum - iako je ovo jedan od popularnijih proizvoda u blogosferi, mišljenje o njemu mi je ipak ostalo nedefinisano do kraja. Potrošila sam ga iz drugog pokušaja (prvi put do pola, drugi put do kraja), i ne znam šta da mislim (što se retko dešava :) ). Kao proizvod za noć, ispod kreme je sasvim ok. Svidja mi se kako mi koža izgleda sa njim i u dnevnoj varijanti - do odredjenog trenutka kada mi prosija celo lice i izgledam kao novogodišnja jelka. Medjutim, privlači me jer koža sa njim izgleda hidrirano, zdravo i sočno. Cena mu je prilično povoljna, tako da ću verovatno uzeti još jednu bočicu. 

AVON Anew clinical overnight mask - i ovom dragom proizvodu je posvećen poseban post OVDE.

PRIMA KOZMETIKA Skinology hijaluron ampula - nisam preterano oduševljena, niti sam videla posebne promene na koži. Zaobići ću ga. 

LOKO KOZMETIKA okoloočna krema - krema protiv bora odličnog, prirodnog sastava koji, nažalost, mojoj koži nije odgovarao :( 
Toliko sam joj se radovala, da sam dvostruko više bila tužna kad sam shvatila da je moja koža oko očiju ne voli (ne voli ni 99% drugih). 
Ako nemate problem sa prirodnim sastojcima ni preterano razmaženu kožu oko očiju, slobodno je probajte :)

NATURAL WEALTH double C serum - meh... Slobodno ga zaobidjite. Iako svi toliko hvale C-vit kao neki čudotvoran sastojak kozmetike, nikakve promene videla nisam. Možda je do samog proizvoda tj. sastava, ali bacila sam kutiju pa ga sada ne mogu analizirati. U svakom slučaju, probaću još poneki proizvod sa C-vit, ali ovaj sigurno ne.




NIVEA losion za skidanje vodootporne šminke sa očiju - imao poseban post na OVOM linku.

BIOBAZA gel za osetljivu kožu - druga bočica kupljena juče, a u medjuvremenu sam bila potpuno izgubljena u pogledu čišćenja lica i skidanja šminke, jer sam navikla na njega preko svake mere. Postao je i jedan od omiljenih proizvoda u 2015. godini. Sve sam rekla u OVOM  postu. 
Samo još da dodam da Biobazu možete od nedavno kupiti u Roda i Merkator prodavnicama. 

MEDNI TONIK - ovo je neki hand-made proizvod sa voćnim kiselinama, mada na pakovanju ne piše i kojim. Povlači se po kesi sa praznom ambalažom mesecima, jer mi je žao da ga bacim (ostalo je više od pola), ali mi ne odgovara. Sada je definitivno došlo vreme da se pozdravimo zauvek.




MAYBELLINE better skin tečni puder - nije mi se svideo, isticao je suve površine na koži. Nisam ga ni potrošila do kraja. 

RIMMEL natural bronzer - čak se i ne sećam otkad imam ovaj bronzer, vrlo verovatno da se više i ne proizvodi u ovom obliku. 

BOURJOIS healthy balance puder - odličan puder u kamenu, ako vas interesuje nešto više kliknite OVDE

SEPHORA maskara - intenzivno plava boja maskare, dobra za ponekad. Četkica pomalo nepraktična, ogromna silikonska sa prekratkim "dlačicama". 

RIMMEL wake me up maskara  - i o ovoj maskari sam već pisala u OVOM postu i objasnila zašto mi se baš nije svidela. 

EBELIN beauty blender - nisam koristila original BB pa da mogu da uporedim sa ovom kopijom, ali je bio solidan. Nije se čak ni raspao, iako je bilo perioda baš intenzivnog korišćenja. Malo je dosadno prati ga nakon svake upotrebe :/




BALEA, ORIFLAME, AFRODITA, FARCOM & FA gelovi za tuširanje - ako vam se čini da ih je mnogo na jednom mestu, to je zato što istovremeno imam otvoreno po 8-9 različitih gelova za tuširanje - volim mogućnost izbora, šta da radim :) 
Verujem da svako od vas ima bar nekoliko gelova u rezervi, ali razlika je u tom što ih ja odmah otvorim i stavim u upotrebu, nema čuvanja "za kad zafali" :)  Balea, Farcom i Fa su super, ne isušuju kožu, dok mi se Oriflame nije svideo. Što se Afrodite tiče, ona je isto ok, ali miriše na Jafa keks, a ja ne volim miris hrane gde mu mesto nije.




MELLA COSMETIC uljani pilingOVDE  sam pisala o njemu. 

AVON planet spa i DOVE body lotion - u OVOM daaaavno napisanom postu sam rekla malo više o svakom. Avon sam potrošila skoro do kraja, a Dove ne znam jesam li namazala još koji put od tog teksta, samo se povlačio po kupatilu. 




RECEPT šampon protiv peruti - u mom slučaju nije bio efikasan kao sredstvo za uklanjanje peruti, ali je bio sasvim ok izmedju tretmana kose Vichy šamponom - za period "održavanja" da to tako nazovem.

BALEA regenerator za kosu vanila i bademovo ulje - ne mogu da se setim da li sam nekada ranije koristila neke druge Balea regeneratore za kosu, ali ovim sam bila sasvim zadovoljna.

REVLON šampon za volumen - auuu... kad se setim ovog šampona :)))) Imam gustu kosu do pola ledja, a posle upotrebe ovog šampona došlo mi je da uzmem makaze i sve odsečem jer sam izgledala....OVAKO ??? tako nekako :)
Ako imate problem sa nedostatkom volumena kose, slobodno probajte ovaj šampon, sigurna sam da se nećete pokajati, a ja ću ga sigurno zaobići u širokom luku :) :) 

Da li ste probali nešto od ovog?

Do čitanja :)




3 comments:

  1. Imala sam ovaj bronzer, mislila sam da cu ga zavoleti ( citajuci po blogovima koliko zene vole iste ), ali to se nije desilo i posle godinu dana je zavrsio u kanti, jednostavno nisam ljubitelj bronzera :). Ebelinovo sundjerce nije bilo lose ali mi je mnogo bolje Aurino 3D, mada su u sustini svi ti blenderi vrlo slicni. Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je ovaj bronzer toliko dugo stajao po strani da se vise i ne secam kakav je bio, u medjuvremenu sam nasla idealan, i skoro ga potrosila, a vise nemam gde da ga kupim :(
      Sto se sundjera tice, razmisljam da kupim taj original BB, ali mi zao dati 2000 za parce sundjera...mislim da cu pre uzeti onaj real techniques naradzasti, vidim da i njega hvale :)

      Delete