Sunday 11 January 2015

BIODERMA SENSIBIO DS+ UMIRUJUĆA KREMA




Bioderma Sensibio DS+ krema i ja smo dobre drugarice punih godinu dana, a trebalo nam je isto toliko vremena da se "pronadjemo". 
Sve je krenulo pre dve godine kada mi se u uglu nosa, na donjem delu pojavi neki nedefinisan problem sa kožom koji je počelo čudno da se ponaša. Najpre je počelo da svrbi, pecka, zatim da se ljuska i na kraju je izgledalo i ružno i bolno, a još pri tom na nezgodnom mestu. 

Najpre sam u rat protiv problema krenula sa Pantenolom. S obzirom na to da je delovao polovično ili nikako, krenula sam sa ozbiljnijim oružjem - kremom sa kortikosteroidom. I ona je bila super. Sve se povuklo, koža obnovljena. Medjutim, kako se ove kreme ne mogu koristiti u nedogled, nakon dva kruga terapije problem se vratio. 

Poseta dermatologu je bila neizbežna (i želim da je zaboravim), a on je konstatovao seboreični dermatitis i preporučio Sensibio DS+.




Proizvodjač kaže da je Sensibio DS+ krema specifična nega koja umiruje i pročišćava kožu praćenu ekcemom i skvamama (seboskvamozna koža). Izuzetno je pogodna za tretman iritiranih, masnih zona: predeo oko nosa i obrva, čelo i brada.
Zahvaljujući aktivnim sastojcima, Sensibio DS+ uklanja uzrok crvenila i perutanja (glijivica Malassezia), a prirodni D.A.F kompleks povećava imunitet kože.


Krema je mlečno bele boje i po strukturi je više nalik gelu nego klasičnoj kremi. Gotovo da nema nikakav miris, izuzetno se lako razmazuje i potrebno je tek nekoliko trenutaka da je koža upije.
Moj dermatitis ne zahvata veliku površinu, otprilike cm2, i za ovih godinu dana sam potrošila tek pola kremice.

Što se tiče najbitnijeg, a to je delovanje, sigurno ste iz činjenice da je koristim godinu dana zaključili da je efikasna. 
E, pa u pravu ste, krema je zaista dala rezultate, iako sam u početku bila pomalo skeptična. 
Mazala sam je svakodnevno, ujutro i uveče, na čistu i suvu kožu. Bilo je potrebno svega nekoliko dana da se koža obnovi i da se dermatitits povuče.
Nažalost, to je hronično stanje kože koje ne može da se izleči, već samo da se održava pod kontrolom, bar u mom slučaju.
Tako da mi se ponekad, kad ne vodim računa, desi da se vrati crvenilo i peckanje, ali samo nekoliko tretmana kremom rešava problem.

Sastav:
WATER (AQUA), COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, PROPYLENE GLYCOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, DIMETHICONE, GLYCYRRHETINIC ACID, SOR-BITAN SESQUIOLEATE, CLIMBAZOLE, PIROCTONE OLAMINE, GLYCERYL UNDECYLENATE, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, CETYL ALCOHOL, CARBOMER, SCLEROTIUM GUM, SODIUM HYDROXIDE, PHENOXYETHANOL

U sastav se nisam preterano udubljivala jer mi je u ovom slučaju najbitnije da krema daje rezultat i rešava problem. 

Jedina stvar koja mi se ne svidja je to što ne postoji manje pakovanje, jer mu je rok upotrebe godinu dana nakon otvaranja, a kako je koristim za ciljano delovanje na maloj površini, verovatno ću baciti pola kreme, što nije baš isplativo s obzirom na cenu. 

Krema dolazi u pakovanju od 40 ml i košta oko 1.500 rsd.

Čime rešavate probleme sa kožom? Koji Bioderma proizvod volite?

Do čitanja :)



4 comments:

  1. Zdravo. :) Ja ovu kkremu koristim dva meseca i lice mi izgleda mnogo bolje. ALi, nisam je korisrila samo za problematicne delove, vec sam mazala celo lice i potrosila sam celu kremu za ta dva meseca. Sad sam resila da problam Uriage D.S. emulziju. Koliko dugo ti vec imas dermatitis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako sam dobro izračunala, tri godine vučem tu glupu spodobu na licu. Medjutim, stvarno otkako koristim ovu kremu, uopšte nemam problema sa tim (ovo zvuči kao tele-šop :D :D )
      Meni je dermatitisom zahvaćen mali deo kože, ali je jednako uporan i naporan, pa sam koristila kremu ciljano, samo na problematično područje.

      Delete
    2. Ja se sa seborejom borim več dvije godine pa me zanima koliko dugo se ta krema mora koristiti da se primjeti njezin učinak?

      Delete
    3. Vec nakon dva tri dana se videlo poboljsanje, ali moram da napomenem da je mala povrsina koze bila zahvacena SD-om.

      Delete