Monday 5 January 2015

YVES ROCHER GENTLE DEODORANT



Znate onaj trenutak kada napipate kvržicu izmedju pazuha i grudi? E, pa negde izmedju tog trenutka i pregleda kod lekara sam odlučila da se malo više okrenem proizvodima sa što manje štetnih sastojaka. Namerno nisam rekla "zdravim proizvodima", jer je to u današnje vreme prilično upitna kategorija u kozmetičkoj industriji.

Prvi na spisku je, naravno, bio dezodorans. Em što je jedan od najčešćih proizvoda koji se dovodi u vezu sa mogućim zloćudnim promenama u tkivu, em što se nanosi baš na to rizično područje. 

Nakon ne baš pozitivnog iskustva sa Bionsen dezodoransom (klik) YVES ROCHER Gentle Deodorant Californian Almond je bio moj naredni izbor. 


Dezodorans sadrži 50 ml (450 rsd) spakovanih u roll-on, što mi posebno odgovara jer ne moram da bežim iz kupatila nakon što ga nanesem :). 
Lako se nanosi, ne ostavlja film na koži i potrebno mu je tek nekoliko trenutaka da se upije, a nema ni tragova na odeći.

Kada je reč o mirisu, prva asocijacija mi je bila OVO :))) Dakle, miris kalifornijskog badema baš i nije najsrećnije rešenje za dezodorans, ali se meni nekako svideo. Kupila sam ga početkom novembra i kako je dolazilo hladnije vreme, nije mi bio potreban dezodorans sa extremno osvežavajućim mirisom. 

E, sad ono najvažnije - efikasnost. Naime, s obzirom na to da je zima, kao i to da nemam posebnih problema sa znojenjem, ovo je relativno efikasan dezodorans. Traje nekih 8-10 sati, a ni posle toga se ne oseća neprijatan miris "na daljinu", nego tek kada se nos primakne kritičnom području. 



Iz sastava se može videti da dezodorans ne sadrži aluminijumske soli, paraben, alkohol niti triklosan. Medjutim, ono što je u neku ruku "sporno" u ovom sastavu je Propylene Glycol koji može iritirati kožu. Meni se to tokom prethodna dva meseca nije desilo. 

Uglavnom, mogu reći da je ovaj dezodorans zaista prijatno iznenadjenje. Sporo se troši, jer sam za dva meseca redovne, dakle svakodnevne upotrebe, potrošila nešto manje od pola. 

ALI...razlog što ga neću ponovo kupiti je miris. Sasvim je ok za zimski period, kada se ne znojimo mnogo, i kada ispod debelih džempera miris ne "izlazi" napolje. 

Medjutim, lepo vreme nosi sa sobom tanju garderobu, kratke rukave... dezodoransi, posebno intenzivniji se osećaju pri svakodnevnim aktivnostima. Upravo zato nisam sigurna kako bi se ovaj specifičan miris badema protumačio u najbližoj okolini. 

S obzirom na to da Yves Rocher ima još nekoliko mirisnih nota u roll-on pakovanju verujem da ću probati još neki od njih koji će biti adekvatniji za toplo vreme. 

Da li ste probali Yves Rocher dezodoranse i kakva su iskustva? Do čitanja :)



2 comments:

  1. Drago mi je da se i tebi svideo ;) Ja ga imam bas dugo i bas se sporo trosi. Ni ja ga nisam koristila tokom leta iako sam ga tada kupila, ali za jesen/zimu mi je predobar. I meni bas prija miris, ali slazem se da su tokom letnjih meseci prijatniji oni sveziji ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma meni je miris skroz OK, ali mislim da se ne bi svideo svakom jer nije uobicajen za ovaj tip proizvoda :)
      Definitivno cu probati jos neki iz ove ekipe :)))) Generalno je YR kozmetika dobra, mada se i njima potkradu npr. parabeni u proizvodima

      Delete