Thursday 26 February 2015

AVON SHOCK GEL EYELINER BLACK & SAVAGE



Avonovi superSHOCK gel eyelineri su bili moj prvi susret sa ovim tipom olovki za oči i malo je reći da sam ostala oduševljena kada sam ih konačno probala.






Neverovatna je lakoća sa kojom se ove olovke nanose na kapke.
Klize po koži ostavljajući preciznu, izuzetno pigmentisanu, mat liniju koju nije potrebno podebljavati, jer iz prve ostaje sasvim dovoljno boje. 
Avon gel eyelineri su neverovatno trajni na kapcima i ne mrdaju dok ne poželim da ih skinem, a potrebno im je samo nekoliko trenutaka nakon nanošenja da se fiksiraju na koži.
  Takodje, trajnost na waterline-u se meri u satima, posebno crne olovke.


  Najpre sam kupila Savage nijansu, koja me pošteno namučila prilikom slikanja jer je teško realno prikazati boju koja je izmedju zelene i plave... Nije lako definisati ovakve boje, možda se može reći da je u pitanju neka tamnija tirkizna nijansa.
Potom sam uzela i crnu, koja je sve ono što jedna olovka treba da bude. Savršena, puna crna boja koja se podjednako dobro nanosi direktno na kožu, ali i preko senki.

Na slici ispod crna se sasvim malo, gotovo neprimetno razmazala, nakon što sam, minut-dva nakon nanošenja prešla prstom preko boje.


Olovke stavljam i na gornji i na donji waterline i pri tome mi ne izazivaju nikakve neželjene reakcije, ne peckaju i ne suze oči (mada moram da napomenem da, iako ne spadaju u kategoriju osetljivih, umeju da pocrvene od npr. neadekvatne maskare).

Kada dodje trenutak skidanja šminke, koja je tog dana obuhvatila upotrebu i neke od ove dve olovke, potrebno je posegnuti za efikasnijim sredstvom.

Crni gel eyeliner je za mene postao merilo kvaliteta sredstva koje koristim za skidanje za šminke. Svojevrstan test koji treba da prodje ulje/dvofazni skidač/micelarna/... da bi se moglo reći da je efikasno.
To govori koliko je ova olovka za oči u stvari odlična. 

U slučaju Savage nijanse potrebno je čak i više "truda" za skidanje, jer je neverovatno koliko se ova boja fiksira na kožu. Medjutim, za razliku od crne, ova se prilikom skidanja uopšte ne razmazuje. Natopljena vatica se malo zadrži na kapku i onda se u nekoliko poteza boja samo pokupi sa kapka.

Na sledećoj fotki je to najbolje ilustrovano nakon jednog prelaska natopljenom vaticom. Zelena gotovo da nije mrdnula sa kože.



Za kraj ću ipak ostaviti samo jednu malu zamerku (koja neće uticati na ponovnu kupovinu), a to je da se brzo troše (posebno crna), što je najvidljivije posle stavljanja na gornji waterline.

Da li ste probali ove olovke? Kakva su vaša iskustva? 

Do čitanja :)





2 comments:

  1. Koristim Avonove olovke za oči ali nisam mislila da su ove dobre, imala sam dojam da su vodenaste :D Sviđa mi se prikaz trajnosti, morat ću ih isprobati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obavezno isprobaj, stvarno su odlicne :)

      Delete