Thursday 12 February 2015

MOJ ĆOŠAK KADE





Kako sam došla na ideju za ovaj post ?? Polako prikupljam "materijal" za praznitete i nikako da se u kesi nadje prazna bočica neke tuširalice. To me je malo zabrinulo, jer ih nije bilo ni u prvom postu tog tipa. Doduše, tada ih još nisam ni čuvala, ali sada pobožno ostavljam svaku praznu ambalažu.
 Ali, i dalje nema, n-e-m-a.
 A onda sam malo bolje izbrojala sve bočice u ćošku kade i ukapirala da, ako nastavim ovako da ih otvaram i gomilam, neće biti ni jedna potrošena ni u narednih pet postova sa praznitetima!

I, da, tek sada sam primetila da su, osim ove narandžaste Ziaje i pilinga, sve ostale sličnih plavo-belih nijansi :)

Ono što ja tražim od dobre tuširalice je zadovoljavajući miris i adekvatna nega, a koliko ih je ispunilo ova očekivanja pročitajte u nastavku.


BALEA PILING


Balea uljani piling sa solima iz Mrtvog mora i mirisom limunske trave - prava poslastica. Kupila sam ga još prošlog leta nakon pozitivnih recenzija na nekoliko blogova. Do tada sam uglavnom za piling koristila rukavice koje su mi super praktične. I, naravno, posle pilinga je redovno išao debeo sloj nekog losiona ili mleka za telo. Medjutim, ovde to nije slučaj.
Da bi se pravilno koristio, pre upotrebe potrebno je dobro promešati proizvod, jer se ulje odvaja na površinu. Čestice soli su prilično krupne i odlično obavljaju posao i bez da se jako utrljavaju u kožu. Ono što je mene posebno iznenadilo je da koža ostaje izuzetno nežna. Zaista nema potrebe da se bilo šta posle pilinga maže na kožu koja ostaje lagano masna i potpuno nahranjena.
Nadam se samo da ovo nije LE proizvoda :)


BALEA COCOS & NEKTARINE


Balea gel za tuširanje sadrži polifruktol formulu za hidrantnost, kao i negujuća mleka i ekstrakte iz kokosa i nektarine.

 Iako je proizvodjač naveo da je ovo kombinacija mirisa kokosa i nektarine, nekako mi se čini da ovo drugo dominira. Tačnije, rekla bih da se kokos ne oseća ni u tragovima. To, naravno, nije nikakav minus, jer i ovako miriše lepo - sladunjavo i osvežavajuće istovremeno. U stvari, baš podseća na neki sok. Nažalost, ne zadržava se dugo na koži.
Kada je u pitanju nega, zadovoljna sam. Uglavnom ga koristim kada nemam nameru da se mažem posle tuširanja, ako sam u žurbi da se što pre smestim u krevet.


ORIFLAME DISCOVER BALI PARADISE


Oriflame Discover Bali paradise se ubedljivo najviše primakao dnu, ali ne zato što mi se nešto posebno svidja. U ovom slučaju vodim se principom - daj što pre da potrošim, kako bi posle mogla koristiti one koji mi se zaista i svidjaju.
Bledunjav miris nekog cveća (ako se dobro sećam, lotos je u pitanju) koji se oseća tek kad se gel prinese jako blizu nosa. Nega ne zadovoljava i obavezno se posle njega namažem, jer osećam da mi se koža zateže. Nikako nije za suvu kožu, a i ostali ga mogu preskočiti.


ZIAJA ORANGE BUTTER


Orange butter - kremasti gel za tuširanje na bazi maslaca od narandže, a sadrži još koko-glukozid i D-pantenol.

Ovo je moj favorit, i iako je u pitanju porodično pakovanje od 0,5 l, nimalo mi nije dosadio, već ga i dalje sa zadovoljstvom koristim. Tokom tuširanja kupka se pretvara u savršen miris narandže koji opušta sva čula. Miris ni malo nije sintetički, već podseća na pravu narandžu, što je prilično retko kod ovakvih proizvoda. Idealan je za sva godišnja doba, samo još kad bi mogao ostati na koži do sledećeg tuširanja. 
Takodje, nega je adekvatna i posle njega nije potrebno ništa dodatno naneti na kožu.


AVON LAGOON REFRESHING


Avon senses Lagoon refreshing waterfruits & pear je gel za tuširanje blagog...paaa recimo voćkastog mirisa. Ako se baš, baš skoncentrišem, možda negde u daljini osetim miris te kruške iz naziva. A, kako je tuširanje (izmedju ostalog) za opuštanje, a ne naprezanje čula... Miris ne zadovoljava preterano. 
Što se tiče nege, mogu reći da sam prijatno iznenadjena. Tokom leta nije potrebna dodatna nega u vidu mazanja losionima/kremama/sl... dok zimi, ipak, treba još nešto dodatno naneti. Posebno ako je koža suva i sklona perutanju.


PALMOLIVE THERMAL SPA
MINERAL MASSAGE


Mislim da je ovo jedan od popularnijih, ako ne i najpopularniji Palmolive gel za tuširanje - sa razlogom. Zaista sam ih isprobala većinu, ali ovome se ipak vratim s vremena na vreme. 
Čini mi se da su retki oni koji bar jednom nisu probali ovaj gel za tuširanje. Mislim, kakvo je to kupatilo ako nema najmanje jednu (ovu) Palmolive kupku :)))
Ovo i nije klasičan gel za tuširanje već je više jedan lagani piling koji se može koristiti svakodnevno. Za sobom ostavlja osvežavajući miris i nežnu kožu, čemu posebno doprinosi aloe-vera koju ima u sastavu. Miris je, kao što sam i rekla osvežavajući, pa bi posebno bio dobar za sve one koji vole da se tuširaju ujutro, jer može doprineti razbudjivanju.
Meni se posebno svidja kombinacija svetlije boje gela i tamnije boje piling zrnca koja bi trebala da su so iz Mrtvog mora.
Jedina, eventualna zamerka je nešto veći otvor (bar kod ovog pakovanja), pa mi se (ako ne pazim) desi da izadje više nego što bih htela.


AVON WHITE LILY


Avonova kupka nije baš u najboljem izdanju za slikanje (sorry :)), ali samo zato što je već dugo u upotrebi. Pakovanje je ultra-mega-giga od jedan litar, što je razumljvo ako se ima u vidu da je u pitanju kupka, a ne gel za tuširanje.
Medjutim, kako nemam naviku da se "kiselim" u kadi, koristim je isključivo za tuširanje. Bila je jedno vreme na stby jer mi je dosadila, pa sam je nedavno ponovo uvela u upotrebu.
Ovo je "beli ljiljan" izdanje i zaista lepo miriše. Cvetnog je mirisa, ali u ovom trenutku nisam baš sigurna da zaista i jeste ljiljan, posebno što se, izmedju ostalih, oseti i jedna sintetička nijansa mirisa.
Nega je sasvim dobra, čak odlična, ako nemate prezahtevnu kožu.
Nezgodan je jedino veliki otvor (kao na flaši vode), ali s obzirom na to da je ovo kupka, ne mogu to zameriti.


DOVE GO FRESH & DEEPLY NOURISHING 


I, stigli smo do poslednja dva proizvoda. S obzirom na to da su u pitanju gelovi koju su u kategoriji razočaranja, neću trošiti puno reči na njih.
Uglavnom, osim što su kremasti i lepo mirišu, moja koža ih ne podnosi. Čak i tokom samog tuširanja osećam kako mi koža zateže, kao da koristim Vim. Nepodnošljiv je osećaj, posebno na nekim nežnijim delovima gde mi se čini kao da mogu osetiti kako nagriza kožu.


Da li ste koristili neku od ovih tuširalica? Kakva su vaša iskustva?

Do čitanja :)


6 comments:

  1. Nisam se nadala da će ovi Dove gelovi biti tako loši, baš sam nameravala da ih probam ali srećom pročitah tvoj (odličan!) post...ali ću definitivno potražiti Balea piling :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je ovo već drugi pokusaj sa Dove tusiralicama...prvi je bio, koliko se secam, jos gori. Prosto ne znam sto mi toliko ne odgovaraju :/ Balea je sa druge strane pravo (pozitivno) iznenadjenje :)

      Delete
  2. Nijednu od ovih tuširalica nisam probala, ali nijednu! Trenutno mi na polici džedže 2 gela za tuširanje, jedna uljana kupka i 1 piling. Pa ja sam mala beba za tebe ;)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. He he he...ali toliiiiko je različitih gelova za tuširiranje, opojnih mirisa i u primamljivim bočicama, pa ko bi im odoleo :)))))

      Delete
  3. Dove gelovi za tuširanje kod mene su izazivali isti efekt pa ih odavno izbjegavam, Ziajin gel za tuširanje imam ali verziju s proteinima svile, baš miriše svježe i čisto a Lagoon gel za tuširanje je moj omiljen miris i proizvod kojem se uvijek vraćam, pogotovo ljeti. Obožavam ga :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moracu onda da probam još neku Ziaju...ova je baš bila dobra :)

      Delete