Sunday 8 March 2015

NOVA TURA, NOVA AVANTURA #4




Tekst posvećen novitetima je mogao biti i ranije objavljen, ali sam čekala da prodje Sajam kozmetike kako bih danas obuhvatila i ono što je tamo kupljeno. Ima dosta proizvoda, pa ću svakom posvetiti tek po nekoliko reči, a verujem da će mnogi biti predstavljeni u zasebnim postovima.


LOKO PRIRODNA KOZMETIKA
okoloočna krema protiv bora
piling za usne
hair serum



Proizvodi Loko prirodne kozmetike su mi jedna od najdražih kupovina u poslednje vreme. Poručila sam ih sa njihove FB strane i stigli su mi jako brzo. Ivana, sa kojom sam se dogovarala oko porudžbine, je izuzetno ljubazna što je za svaku pohvalu i dodatan podstrek da opet nešto probam.
Ovaj put sam uzela okoloočnu kremu protiv bora, piling za usne i uljani serum za kosu. Napokon se, nakon što sam ih slikala, mogu baciti na isprobavanje ovih proizvoda.


BIOBAZA 
micelarna voda


Čini mi se da je ovaj proizvod postao hit kako je izašao na tržište. Tri dana sam obilazila zagrebačke DM-ove kako bih ga pronašla, jer je uglavnom rasprodat. U pitanju je mix micelarnih vodica sa infuzijom kamilice i krastavca, a formula je obogaćena i hijaluronskom kiselinom.


MAYBELLINE
lash sensational maskara


Novitet ove kozmetičke kuće je od skorije dostupan i u Srbiji. Gumena četkica, koju čine duža i kraća vlakna, podseća na moju najdražu Oriflame Wonderlash, samo je malo deblja.
Posle nekoliko mazanja prilično sam zadovoljna efektom koji ostavlja na mojim trepavicama koje se ne mogu svrstati u kategoriju idealnih.


CATRICE - velvet matt eyeshadow (Vanillaty Fair)
GOLDEN ROSE - terracotta blush-on (02)


Već sam imala jednu Catrice senku iz ove linije i oduševljena sam pigmentacijom i kvalitetom. Vanila nijansa je multipraktik, izuzetne pigmentacije i predivnog satenskog finiša.
Generalno prema rumenilima nemam neki poseban odnos, ovo mi je tek treće koje imam u kolekciji šminke. Videću kako ćemo obostrano funkcionisati.


ESSENCE - barely there
AVON - carnation


 levo Essence - desno Avon

Avon sam probala samo na kratko i za sada mogu samo reći da je prijatan i da lepo izgleda na usnama, dok je Essence čekao svoj red na slikanje.


AVON - warm spice & vanilla, losion za telo
FARCOM - mea natura Olive, gel za tuširanje
MEI LAB - almond oil 15 %, pena za tuširanje
GARINER - ultra doux regenerator lavanda


Ništa od ovog još nisam probala, osim regeneratora za kosu. Prilično sam se razočarala kada sam videla da je vodenaste strukture, ali se ipak ispostavilo da je upotrebljiv, što je posebno bitno ako se ima u vidu da je miris božanstven.
Avon takodje lepo miriše. Gel je kupljen na Sajmu kozmetike i privuklo me pakovanje, mada mi je proizvodjač totalno nepoznat.  Pena za tuširanje je takodje sa Sajma. Nisam mogla da odolim peni :)), iako sastav nije baš najidealniji.


ALL ME COSMETIC - pure jasmin


Za ovo imam samo jednu reč - MIRIS!!! 


LABELLO - lip butter coconut


Imam već dva lip buttera, vanilu i malinu, a kokosu nikad ne mogu reći ne :)


NATURA SIBERICA - sibirska žalfija



Ovo bi trebala biti zdrava tj. prirodna pasta za zube sa sibirskom žalfijom koja će ih izbeliti. Nisam do sad koristila te prirodne paste za zube tako da ne znam šta da očekujem. U svakom slučaju, javiću efekte.


NEUTRO ROBERTS - derma zero


Takodje zdrav dezodorans izuzetno osvežavajućeg mirisa. Kaže proizvodjač da nema antiperspiranta, alkohola, soli aluminijuma i parabena. Polažem nade u ovaj proizvod.


IBD - sapphire turpija za nokte


Godinama već stavljam gel na nokte, tako da turpiju koristim tek povremeno. Čini mi se koliko toliko kvalitetnijom od onih šarenih koje se raspadnu nakon jednog poteza na noktima.


HIDRATANTNA KREMA 
MEDNI TONIK






"Domaća" proizvodnja i ručna izrada proizvoda baziranih na medu. Uskoro ću početi sa njihovom upotrebom.


HVARSKI MELEM - smilje


Nisam baš sigurna da znam koja je biljka smilje, ali je postala jedan od popularnijih sastojaka prirodne kozmetike u poslednje vreme. Koristila sam 2-3 puta do sad ovaj melem i zaista se pokazao efikasnim.
Na ambalaži kaže da - štiti kožu od prevremenog starenja i sprečava stvaranje bora, podstiče obnavljanje kože, štiti crvenu i osetljivu, te smiruje nadraženu kožu nakon prdugog izlaganja suncu...


COMAIR - četka za kosu
AURA - četkica za lice
BLUSH - 13A


Napokon sam na Sajmu pronašla ogromnu četku od prirodne dlake. U poslednje vreme me mnogo nervira bol koja nastane kada četkom naidjem na zamršenu kosu. Ova četka lepo razmrsi i rasčešlja sve zamršene dlake bez boli. 
Aura je odlična za konturisanje lica, a Blush za nanošenje senke. 


NYX - butt naked eyes




Šećer dolazi na kraju. Nyx paletu merkam već godinu dana i napokon sam rešila da je kupim danas na Sajmu. Sadrži 15 senki, četiri rumenila, bronzer i dva hajlajtera i apsolutno je isplativa.
Jedva čekam da počnem sa korišćenjem :))))


Da li ste probali neki od ovih proizvoda? Koji su vaši noviteti?

Do čitanja :)

2 comments:

  1. Jos nisam dobila odgovor na prethodni komentar a evo kucam novi :) Sve stvari koje si kupila su lepe :) Drago mi je da imas Carnation ruz, divan je i za svaku priliku, videces i sama uostalom. Imam dva Essence ruza, fini su, nemam vecih zamerki. Aurine cetkice su mi dobre, ova koju i ti imas mi je isprva bila malo grublja ali posle nek.pranja je omeksala i sad mi je super. Neutro Roberts ( stik,belo pakovanje) mi nazalost nimalo nije odgovarao, da ne idem u detalje :), nije radio ono za sta je namenjen. Ako budes mogla, napisi neko slovo o Maybelline maskari i GR rumenilu, hvala unapred :) Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Kristina, evo odmah ispravljam propust, sorry :) I meni je Aura cetkica malo ostrija, ali mi je sasvim ok za Nyx Taupe.Ja se bas nadam da ce mi Neutro Roberts odgovarati, jer ima lep, osvezavajuci miris. Bilo bi lepo da drzi ''mirise'' pod kontrolom barem koliko i Yves Rocher badem.
      Pisacu sigurno o maskari, moguce cak i poredjenje sa Wonderlash. Pozdrav :)

      Delete