Thursday 4 June 2015

ALVERDE KOREKTOR ZA "GREŠKE" PRILIKOM ŠMINKANJA


Mislim da ne postoji devojka koja se šminka, a da joj bar jednom tokom nanošenja makeup-a maskara ne ostane na kapcima ili ne pobegne ivica ajlajnera. Meni se ovo sa maskarom redovno dešava i onda bih posezala za štapićima za uši. Kako su oni suvi, višak bi se često razmazao ili čak ne bi mogao biti efikasno uklonjen. 
Tako je bilo sve dok nisam naišla na rešenje na Alverde polici u DM-u.

Malo je reći da sam oduševljena ovim proizvodom. Zaista se ne sećam kada me je poslednji put nešto toliko fasciniralo, a da je pri tom ultra praktično i efikasno da sam, i pre nego sam potrošila prvi, kupila još jedan za rezervu.

Alverde korektor sam kupila negde sredinom aprila i od tad je sastavni deo moje makeup rutine. Izgleda kao marker, pri čemu je sa jedne strane koso sečen kako bi bio što precizniji.

Na slikama se vidi korišćeni i novi primerak. 


Cela filozofija proizvoda svodi se, kao što sam rekla, na brisanje grešaka od maskare, ajlajnera ili karmina. Takodje, ako senka prilikom nanošenja izadje van željenih okvira, i nju je moguće ukloniti.
Lagano se predje korektorom i stvar je rešena. Ne ostavlja tragove, osim što koža 3-4 sekunde ostane vlažna. 
Najjednostavnija je upotreba kada stavljate samo maskaru. Medjutim, ako koristite i senke (više slojeva različitih boja), može se desiti da u potpunosti ukloni sve ispod npr. mrlje od maskare, zbog čega je potrebno pažljivo rukovanje.
Meni je daleko lakše da naknadno popravim senku, nego da maskaru brišem štapićima za uši koji uglavnom to samo dodatno razmrljaju.



Suprotno od korektora, u okviru samog pakovanja smeštene su tri rezervne "mine" za brisanje. Ovo sam slučajno naknadno otkrila kada sam ga slikala  za "Proizvod nedelje" na Fejsbuku. Ne mogu da opišem koliko sam se tad obradovala... kao kad detetu date novu igračku :)))

Prvu "minu" sam zamenila pre nekoliko dana, posle 1,5 meseci korišćenja. Prilikom zamene, nova ne može istog trena da se koristi jer je potrebno da upije tečnost koja je zadužena za brisanje.

Takodje, da bi mi "mina" duže trajala, nakon uklanjanja proizvoda koji se našao na neželjenom mestu, obrišem je o papir ili bilo šta drugo što mi je pri ruci. Tako se taj prljavi deo skida, a korektor se odmah može koristiti na drugom mestu za drugi proizvod potpuno suprotne boje.




Na samom pakovanju se ne može naći sastav, ali piše da ne sadrži čisto sintetičke konzervanse, da je dermatološki ispitan i pogodan za vegane i vegetarijance.

Nije mi izazivao nikakve neželjene reakcije na koži, kao ni u očima, s obzirom na to da ga ponekad koristim baš blizu oka.

Cena mu je oko 600 rsd i može se kupiti u DM.

Do čitanja :)


6 comments:

  1. Zanimljivo i neophodno :D ! Bas cu pogledati prvom prilikom u DMu. Hvala za recenziju. Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pogledaj obavezno....zaista super prakticna stvarcica :)

      Delete
  2. Ovo zvuči odlično! Nisam imala pojma da postoji ovakav korektor! :D Nadam se da ću ga pronaći u svom malom dm-u.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja se nadam da ces ga pronaci...meni je ovo otkrice godine :)

      Delete
  3. Baš sam tražila nešto slično, pošto sam nespretna sa eyelinerom :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. He he, svi tu i tamo zavrsimo sa "panda" ocima zbog eyelinera :D

      Delete