Sunday 6 September 2015

ULJANI PILING ZA TELO - MELLA COSMETICS



Znate onaj osećaj kad izadjete ispod tuša, a koža vam je meka i nahranjena, te ne zahteva dodatnu negu losionom ili mlekom? Upravo takav efekat se postiže upotrebom uljanog pilinga.

Nakon što sam potrošila Balea piling , vratila sam se rukavicama koje su super praktične jer ne ostavljaju nikakve masne tragove po kadi.
Medjutim, nedavno sam u drogeriji naišla na Mella cosmetic uljani piling, a kako sam do sada imala uglavnom pozitivna iskustva sa proizvodima ove kompanije, rešila sam da ga isprobam.

Piling je deo Happy woman body kolekcije koja, kako se navodi na sajtu proizvodjača, u prvi plan stavlja vraćanje prirodi, kako u lečenju, tako i u nezi kože.
Osim segmenta nege i zatezanja, čiji je piling deo, ova kolekcija obuhvata anticelulit program i aromaterapijska ulja za masažu.




Proizvod je kremaste teksture, sa sitno mlevenim košticama masline koje su zadužene za uklanjanje mrtvih ćelija sa površine kože. Sadrži još i maslinovo ulje, ekstrakt kamilice i nevena, kao i etarska ulja lavande i mandarine.

Iako je dosta "nežniji" od Baleinog i podseća na piling za lice, odlično obavlja posao te posle njega koža ostaje nežna i glatka, a utiče i na poboljšanje tonusa.
Lepo se razmazuje i nije potrebno da se snažno utrljava u kožu. 
Takodje, odličan je za upotrebu pre depilacije jer olakšava "borbu" sa eventualno uraslim dlakama.

Što se tiče mirisa, ne izdvaja se ni jedan od sastojaka. Rekla bih da je opor, a čak 
bih se usudila uporediti ga sa ženskim Armani code parfemom. 




Piling je pakovan u plastičnu kutiju zapremine 200 ml. Možda bi ipak bilo praktičnije da je u nekoj bočici ili tubi, jer nema potrebe da se meša s obzirom na to da se uljani deo ne odvaja od ostatka proizvoda, a i doziranje bi bilo lakše. 

Odlična je stvar to što je proizvod zaštićen folijom, pa ste sigurni da niko pre vas nije umočio svoje prste u njega. Takodje, još jedna od pozitivnih stvari je i to što ne ostavlja masne tragove na kadi, niti ona posle njega ostaje klizava i potencijalno opasna.





I cela ova priča o pilingu bi bila gotovo idealna, dok se ne pogleda lista sastojaka (napomenuću i ovde da nisam hemičar niti farmaceut, ali nije baš da nemam ni malo pojma o sastavu proizvoda).

INCI: aqua, glycerin, oliva europea oil, chamomilla matricria extract, calendula officinalis extract, panthenol, oliva europea powder, carbomer, polysorbate 20, sodium hydroxide, lavandula angustifolia oil, cistrus reticulata oil, allantoin, DMDM Hydantoin, disodium EDTA

Iako proizvodjač insistira na prirodnim i kvalitetnim sastojcima, bez veštačkih boja i mirisa, bez parabena i mineralnih ulja, kao i na tome da su svi proizvodi tesirani u Institutu Batut, ne mogu se oteti utisku da je jedan od elemenata pilinga DMDM Hydantoin tj. formaldehyde releaser, koji je ovde u formi konzervansa  (više od tom sastojku ovde ).

S obzirom na to da je on skoro na kraju liste sastojaka, pretpostavljam da je u pitanju zaista mala koncentracija ovog konzervansa. Znam, mnogi će reći da bakterije mogu izazvati daleko veći problem u našem organizmu nego malo konzervansa, ali taj konzervans se taloži pa od malo nastaje malo više itd...

Što se mene tiče, nakon što potrošim ovaj proizvod, vratiću se rukavici za piling, a drugu šansu ću mu vrlo rado dati ako proizvodjač uradi nešto u pogledu promene njegovog sastava. 
Ako već ne mogu da biram kad su u pitanju brojni drugi proizvodi, piling uvek ima alternativu.

Ipak, ukoliko ne vodite računa o sastavu proizvoda, od srca bih vam preporučila Mella cosmetic uljani piling, jer je na svim drugim poljima zaista odličan. 

Koliko vodite računa o sastavu kozmetičkih proizvoda?

Do čitanja :)









No comments:

Post a Comment