Friday 14 August 2015

BALEA vs. ALVERDE - LOSIONI ZA TELO U SPREJU


Losion u spreju nije bas otkrice decenije, ali je ta ideja uglavnom bila rezervisana za proizvode koji stite kozu prilikom suncanja. 
Ako se neko seca, Nivea je pre desetak godina imala u asortimanu proizvoda mleko u spreju, ali od tad nisam videla na trzistu niti to mleko niti ista slicno. 
I tako sve do ovog leta, kada je DM u okviru brendova Balea i Alverde izbacio losion, a potom i mleko za telo u spreju.


BALEA LOSION ZA TELO U SPREJU

Balea losion je smesten u aluminijumsku bocu koja je pod pritiskom i podseca na dezodorans, sto ga cini izuzetno lakim za nanosenje.
Nisam sigurna koliko cu uspeti da vam prenesem svoje potpuno odusevljenje ovim proizvodom, ali mogu samo reci da, otkako sam ga kupila, samo za njim posezem posle tusiranja. 

Formula je izuzetno lagana, i nakon sto se nanese na telo potrebno je svega nekoliko sekundi da se razmaze. Isto toliko mu je potrebno da se upije  ostavljajuci kozu hidriranom, bez nezeljenih lepljivih tragova.
Odlican je za leto, ali i za ostala godisnja doba, osim ako nemate previse zahtevnu kozu. 
Jos jedna stvar koja mi se izuzetno svidja je miris koji je osvezavajuci, ali se nazalost ne zadrzava dugo na kozi.


Boca u kojoj se nalazi losion ima sistem zakljucavanja tako sto se poklopac pomeri levo, sto omogucava transport bez straha da ce doci do slucajnog pritiska i prosipanja proizvoda po torbi.


Sastav je sledeci: AQUA, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, GLYCERIN, ISOPROPYL MYRISTATE, CETEARYL GLUCOSIDE, SORBITAN OLIVATE, ZEA MAYS STARCH, SODIUM ACRYLATE / SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, POLYISOBUTENE, CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE, SORBITAN OLEATE, CETEARYL ALCOHOL, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, CITRIC ACID, PARFUM, BENZYL SALICYLATE, LINALOOL.
Proizvodjac jos navodi da losion sadrzi 10% aloa vere i glicerina koji hidriraju kozu.

U pakovanju se nalazi 150ml proizvoda i rekla bih da se trosi malo brze od klasicno pakovanih losiona, ali to, prema mom misljenju nije minus jer ga koristim sa zadovoljstvom, dok mi se neki "obicni" mesecima povlace po kupatilu, iako su takodje kvalitetni.



ALVERDE MLEKO ZA TELO U SPREJU




Alverde mleko za telo je postalo ozbiljna konkurencija gore navedenoj Balei cim sam ga kupila. Takodje je u spreju, ali je drugacije pakovanje pa poklopac moze da se odvrne, ako neko za tim ima potrebu ili zeli da iskoristi bocicu u neke druge svrhe nakon sto je isprazni.

Iako je tekstura ovog proizvoda prilicno lagana i vodenasta, proizvodjac ga je s pravom nazivao mleko, jer nakon nanosenja na kozu, pod prstima ostaje nekako konkretniji i puniji, ali ne i lepljiv osecaj.

U odnosu na Baleu, miris je malo intenzivniji, sveziji i duze se zadrzava, ali je jednako lep.

Alverde mleko za telo je deo limitirane kolekcije "Voda" u kojoj se jos nalazi i gel za tusiranje. 

Iako na vrhu etikete pise da je pakovanje od 250 ml, bocica ima 150ml i manja je od klasicnih mazalica za telo.



(Fotografija ispod je malo losijeg kvaliteta jer sam htela da pokazem kako izgleda kada se nanose proizvodi, a to je jedino bilo moguce tako da snimim video pa uradim snapshot u Picasi)

Balea losion prilikom nanosenja obuhvata vecu povrsinu koze sto skracuje vreme celog procesa, ali moze biti malo nezgodno na manjim povrsinama kao sto su ruke ili noge. Kako se proizvod ne bi bespotrebno rasipao, najbolje je da se ruke drze uz telo odnosno noge skupljene/spojene.
Takodje, jos jedan savet je da se telo najpre isprska losionom, a potom razmazuje jer bocica hoce da klizi i bezi iz ruku.

Alverde se sa druge strane daleko preciznije nanosi jer iz bocice izlazi u vidu jednog ili nekoliko tanjih mlazeva, zavisi od udaljenosti i jacine pritiska na pumpicu, te nema nekih posebnih zahteva pri upotrebi.

I jedan i drugi su mi pravo osvezenje i olaksanje za ove vruce letnje dane/veceri i jedini su koje koristim vec nedeljama, iako priznajem da nisam bas redovna u mazanju koze posle tusiranja.

Ovaj tip proizvoda najvise volim i zato sto mi ne ostaje pod noktima jer mrzim iz dubine duse kada mi se to desi sa ostalim kremama/losionima i kada jos 10 minuta nakon mazanja moram da ispiram nokte jer sam prethodno prstima vadila butter iz kutije :)


Da li ste probali neki od ovih proizvoda? Imate li svoj favorit u spreju? 

Do citanja :)


No comments:

Post a Comment