Thursday 8 October 2015

UMESTO TEČNOG PUDERA




Ima sigurno dva meseca kako na lice nisam nanela ni kap tečnog pudera, a sve zahvaljujući kombinaciji  ova dva proizvoda, ali i tehnici nanošenja o kojoj će biti reči nešto kasnije.

Leto je ove godine bilo pakleno, a kako moj odlazak na posao podrazumeva i šminkanje, pokušavala sam na sve načine da pronadjem alternativu tečnom puderu. Mada nemam masnu kožu, nema tog lica koje na milion stepeni u GSP-u bez klime ne postane masnjikavo, makar i na T zoni. Na sreću, Aura i Bourjois su se pokazali kao pravi spasitelji.

Iako su vrućine sada iza nas, nastavila sam da koristim ovaj tandem, a u nastavku posta ću vam reći nešto više o svakom ponaosob.


AURA Correct me! concealer



Aura korektor u nijansi 302 Pastel beige koristim za posvetljivanje centralnog dela lica. Nanosim ga aplikatorom na podočnjake (u obliku obrnute piramide), zatim na nos i deo čela izmedju obrva, kao i oko usana, a potom četkicom lagano i ravnomerno razmažem i utapkam. 

 Iako se korektor može nanositi prstima, meni se kao najbolji alat pokazala Blush četkica 67E. Probala sam i Ebelinov beauty blender, ali korektor je lagan i veći deo proizvoda se zalepi na vlažan sundjer, dok na koži ostane manje nego što je potrebno.

Korektor se minimalno uvlači u borice oko očiju, daje prirodan izgled, lepo pokriva crvenilo, ali kao i svaki drugi i ovaj zahteva dobru hidriranost kože pre nanošenja. 
Takodje, mislim da ne bi bio adekvatan za pokrivanje većih nepravilnosti na koži, kao ni suviše tamnih podočnjaka.

Pakovanje je uobičajeno za ovaj tip proizvoda, medjutim čini mi se da će biti problema kada dodje pred kraj jer aplikator ne ide do dna tube, a "grlo" je usko pa ću teško iskoristiti ceo sadržaj :(



BOURJOIS Healthy balance Unifying powder



Bourjois puder u nijansi 55 Dark beige je dugo čekao svoj red za korišćenje. Iako je prvobitno kupljen sa namenom setovanja tečnog pudera, nije mi se svideo u toj ulozi - nanosila sam ga preko Healthy mix-a i zajedno su delovali kao maska na licu.

 HB ima malo veću pokrivnu moć u poredjenju sa npr. Rimmel stay matte ili Essence mattifying powder. Takodje, puder ima i tendenciju da potamni za nijansu, medjutim, kada se nanosi direktno na kožu ne dolazi do promene boje, ili bar nije toliko uočljiva. Ipak, i tu postoji jedna caka, a to je da se vodi računa o količini pudera, jer ukoliko nema nikakve podloge, a nanese se u većoj količini, stvara osećaj zatezanja kože. 

Nakon nanošenja pudera, ten bude lagano izjednačen, matiran, a koža svilenkasta na dodir, pri čemu nema ni naznaka brašnjavog izgleda.

Kao što se vidi na pakovanju, proizvodjač obećava desetočasovni mat izgled. Ipak, dešava se da mi čelo prosija za 5-6 sati, a tada je dovoljno samo pokupiti višak masnoće sa kože bilo papirnom maramicom bilo blot papirom, i eventualno popraviti puder, mada i bez toga on ne isčezne u potpunosti.

Pakovanje je izuzetno praktično, a kutijica, unutar koje se nalazi i ogledalo, je tanja od većine proizvoda tog tipa. Uz puder se ne dobija nikakav sundjer, što nije minus, jer ih ja svakako izbacim iz kutije već pri prvom korišćenju. 



E, sada dolazim do suštine posta i kombinacije ovih proizvoda, a to je tehnika nanošenja koja se najbolje vidi na OVOM linku. 

Dakle, nanesem gore pomenuti Aurin korektor (povremeno ispod korektora, a na ključna mesta nanesem novi Aurin tečni hajlajter), zatim bronzer i rumenilo u kamenu, a potom "buffing" tehnikom nanesem i puder u kamenu.  

Žao mi je što nemam adekvatan fotoaparat kojim bih prikazala kako lepo izgleda na licu kada je sve izblendano i sjedinjeno bez oštrih prelaza, skoro kao da je obradjeno u fotošopu.

Ova dva proizvoda se zaista izvrsno nadopunjuju i verujem da ću ih i dalje koristiti (već sam kupila novi Healthy balance), a Wayne-ova tehnika je za mene trenutno HG.


Da li ste probali ove proizvode? Koju tehniku šminkanja vi koristite? 

Do čitanja :)





6 comments:

  1. Zanimljivo. Nisam ni znala kojim se redosledom šta nanosi. Idem odmah da isprobam buffing po Waynu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. He he he...probaj pa javi kako ti se cini :)

      Delete
    2. Missy, oduševljena sam ovim trikom i mogu ti reći da ga svaki dan praktikujem. Kupila sam i ovaj korektor, a u potrazi sam i za bourjois puderom. Potpuno otkrovenje za mene :-*

      Delete
  2. Draga Missy :), post je odlican, tako si verno opisala ceo proces, kao da sam pored tebe. Dosad sam imala dve nijanse Aurinog korektora, ok je stvar, nemam zamerki, samo sto se brzo (po)trosi. HB nisam probala ali zanima me ( naravno :)), imam mesovitu kozu ka masnijoj i zasad mi jedino Rimmelov Stay Matte savrseno matira masno celo, pa cu uzeti i ovaj u obzir. Mada..kazes da potamni a to ne volim :|. razmislicu jos. inace, uvek, bez izuzetka, koristim tecni puder, korektor tamo gde treba :), puder u kamenu, i leti i zimi. Radim u skoli, pa znas vec kako je, moras da budes doteran :) Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Kristina, ukoliko se odlucis na kupovinu HB sacekaj popust u Jasminu, oni cesto daju 20% i onda mu je cena oko 800 i nesto dinara. I probaj svetliju nijansu testera, pa uporedi - tako ces biti najsigurnija :)
      Ne znam sta radis u skoli (da li si prof u osnovnoj ili srednjoj), ali ja sam uvek vise volela one profesorke koje su nasminkane, bile su mi nekako lepse i zanimljivije :)))
      I da, hvala ti kao i uvek na komentaru :) :)

      Delete
    2. Profesor sam, radim i u osnovnoj i u srednjoj skoli :), ali to je isto, moras da izgledas pristojno u svakom slucaju. Kad vidim koleginice sa sjajnim licem, bez trunke sminke, sa bubuljicama na izvolte, masnom / neocesljanom kosom, poguzvanom, neispeglanom odecom, mrak mi padne na oci :|. Nema na cemu, volim da citam tvoje tekstove :) Kristina

      Delete