Friday 25 December 2015

NEUTRO ROBERTS - DERMA ZERO DEO STICK



U potrazi za efikasnim dezodoransom koji ne sadrži štetne sastojke došla sam do Neutro Roberts Derma zero dezodoransa u stiku.
Iako su moja prethodna iskustva sa "zdravim" dezodoransima bila raznolika - o tome možete čitati na OVOM i OVOM linku, ipak nisam odustala od potrage za "mister right" tj. onim pravim. 
Da li mi je to pošlo za rukom sa Nutro Robertsom, saznaćete u nastavku teksta.



Kao što možete videti na deklaraciji, Derma zero je namenjen hidrataciji, smanjuje mogućnost alergija, a obezbedjuje efikasnost od jutra do večeri. 
Ne sadrži antiperspirante, parabene, alkohol niti soli aluminijuma. Na samom pakovanju, pored naznake da ne sadrži soli aluminijuma, stoji zvezdica koja je naknadno precizirana rečima da ne sadrži soli aluminiju hlorida.

Što se tiče mog iskustva, segment koji se tiče sastava ne mogu potvrditi niti demantovati jer ga nisam nosila u laboratoriju na analize :), ali ovo ostalo sam itetako istestirala.



Derma zero stik ima jedan od najlepših osvežavajućih mirisa koje sam ikad imala priliku da koristim. Sam stik miriše prilično oštro, usudila bih se reći na momente i citrusno, medjutim, kada se nanese na kožu, intenzitet je nešto slabiji. Samim tim ne dolazi u "sukob" sa parfemom, niti se sa njim meša.

Stik je providan, kao što možete videti na fotografiji iznad, te ne ostavlja nikakve tragove na garderobi. Medjutim, sa crnom garderobom nikad nije naodmet malo više pažnje.

Lako se nanosi, jednostavno klizi po koži te je za njegovo korišćenje potrebno svega nekoliko poteza. Takodje, koža ga upije za onoliko vremena koliko je potrebno da se operu zubi, nakon čega pazuh ostaje nežan i hidriran. 

Što se tiče efikasnosti...eh... U letnjim uslovima ne znam da li mi je izdržao duže od 3-4 sata, dok je sa hladnijim vremenom, što je i logično, izdržljivost ovog dezodoransa u vidu sprečavanja širenja neprijatnih mirisa produžena na nekih 6-7 sati.

(U ovom slučaju izuzimam situacije znojenja na nervnoj bazi ili pod stresom, jer tu "zdravi" dezodoransi gube sve bitke i nemaju šta da traže. Ta vrsta znoja je specifična i može joj doskočiti samo neki ultra-mega-giga efikasan antiperspirant).

Medjutim, po prestanku zaštite, neprijatan miris ne počinje da se širi oko čoveka (npr. one situacije iz GSP kad neko prodje pored vas, a od mirisa znoja vam otpadnu trepavice), već se on oseća samo ukoliko ciljano mirišete pazuh ili glumite pticu :)

To bi trebao biti siguran znak da je vreme za tuširanje, ili ako vam tuš nije pri ruci, za nanošenje novog sloja Derma zero stika. 
Ako se odlučite za nanošenje još jednog sloja, pri prvom sledećem tuširanju neće biti problema sa uklanjanjem ostataka stika gelom za tuširanje. 
Možda ovo što pišem zvuči čudno, ali onaj ko nije probao da ukloni sa kože dva sloja Dove stika ne zna šta su muke.

Ono što mi još ostaje da napomenem, a ne ide mu baš na čast, je činjenica da se, ako ga nanosite nakon brijanja, javlja osećaj peckanja, i to malo intenzivniji nego što bih očekivala (verovatno zbog propilena).



Potpuni sastav: Propylene glycol, dipropylene glycol, butylene glycol, aqua, stearic acid, palmitic acid, parfum, octyldodecanol sodium hydroxide, tocopheryl acetate, pentylene glycol, dimethyl phenylpropanol, bisbolol, panthenol.

Sve su svemu, nastaviću da koristim ovaj dezodorans prvenstveno kada sam kod kuće i ne idem nigde, ili u situacijama kada izlazim na nekoliko sati, a znam da neće biti većih fizičkih ili psihičkih napora :)

Jedan je od boljih koje sam koristila i svakako bih preporučila da ga probate :)

Do čitanja :)







2 comments:

  1. Hehehe obožavam ove tvoje detaljne opise!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx...pokusala sam da tekst ucinim sto zanimljivijim jer proizvod, koliko god bio deo svakodnevice, nije bas preterano inspirativan :) :D

      Delete