Saturday 28 February 2015

PRAZNITETI #2





Februar sam rešila da završim postom o potrošenim proizvodima. Prošla su tri meseca od prvih "prazniteta" i u medjuvremenu se sakupila lepa gomilica prazne ambalaže. 



VICHY Termalna voda - Voda k'o voda, nema neke posebne filozofije. Koristila sam je kao podlogu arganovom ulju na licu. Možda opet kupim.

GARNIER Micelarna voda - Ovo je već druga potrošena bočica i zadovoljna sam kako čisti lice. Istina, nije baš najefikasnija kada se skida teža šminka sa očiju koja uključuje i crnu olovku, ali za taj deo lica ionako koristim dvofazno sredstvo za skidanje.

L'OREAL Pena za čišćenja - Svidja mi se ideja upotrebe pene za čišćenje lica, ali mi se ne svidja što ipak nije za suvu, pa čak ni za mešovitu kožu. Eventualno, samo za ponekad. Kupiću opet neku penu, samo to neće biti ova.

NIVEA Dvofazno sredstvo za skidanje šminke sa očiju - OK skida šminku, ali se obe "faze" ne troše ravnomerno, nego ostane više plave, tj. uljanog dela. Dodala sam micelarnu i tako je potrošila do kraja. Ne verujem da ću ponoviti kupovinu.

THE BODY SHOP Sredstvo za skidanje šminke sa očiju - kompletna recenzija na OVOM linku. 



ZIAJA gel za tuširanje sa narandžom - detaljnija recenzija na OVOM linku. Dobar je, zaista, ali retko kad kupujem istu tuširalicu, prosto tooooliko ih je na tržištu... Treba to sve isprobati.

VICHY Dercos šampon protiv peruti  - Za sad izuzetno efikasan šampon za borbu protiv peruti. I dugo traje jer ga, nakon što mi se povuče perut, koristim samo sporadično za održavanje kože glave pod kontrolom. Verovatno će biti i detaljnija recenzija. Već sam kupila novu bočicu.

YVES ROCHER losion sa malezijskim kokosom - Mmmmmiris kokosa je savršen :) Lako se nanosi na kožu, traži koji sekund duže da se upije, ali je u okvirima lagane nege što znači da nije za suvu kožu. Idealan za leto. Nažalost, u sastavu ima parabene.






NIVEA Long repair - Regenerator za dugu i oštećenu kosu, piše da ima keratin i ulje, mada nisam proučavala dodatno o kom ulju se radi. Bio je OK, mada i ne vodim preterano računa o ovom tipu proizvoda. Svaki je dobar, samo da nije razvodnjen. 



MAYBELLINE The colossal go extreme volum' - Uh, ova maskara! Koliko sam samo, na početku korišćenja  mrzela sve one koji su je hvalili po blogovima i koji su doprineli tome da je kupim. Bila mi je baš naporna za upotrebu prvih nekoliko puta, a posle smo se navikle jedna na drugu što je rezultiralo zaista lepim trepavicama. Možda je opet nekad kupim.

RIMMEL olovka za obrve - Bila je deo i prvih "prazniteta", a evo još jedne u ovim. Mislim da je ovo proizvod koji najduže koristim u kontinuitetu. Već imam dve na zalihama. 



THE BODY SHOP mango krema za ruke - Ovo je baš bilo razočaranje, prvenstveno zbog mirisa. Zaista volim mango i sve što miriše na njega, ali ova krema je imala toliko sintetički miris da je to bilo skoro nepodnošljivo. 
Lagana kremica koja se brzo upija, nije za suve ruke. Odgovara mi količina od 30 ml, jer se relativno brzo potroši pa odmah mogu probati neke druge zanimljive kreme. Ne kupujem ponovo.

AVON Parafin krema za ruke - Ovo je ostalo od neke prošlogodišnje novogodišnje kolekcije. Svidja mi se pakovanje, ali ne i sastav. Mada je nega bila zadovoljavajuća.

Da li ste probali neki od ovih proizvoda?

Do čitanja :)





8 comments:

  1. Draga, probala sam samo ovu kremu za ruke od Avona. Taj proizvod im je solidan, kao basics, i u biti se poigravaju s pakiranjem, ali krema je ista. Nista uzbudljivo, samo solidno, nije za ekstremne potrebe. Dijana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma da, nije los, ali nije ni nesto bez cega ne mogu. Ima Avon mnogo zaimljivijih proizvoda :)

      Delete
  2. Garnier micelarna mi je bila najneefikasnija od svih koje sam probala, kao i tebi tesko mi je skidala ocni makeup. I ova maskara mi je isla na zivce :) Ali je zato Rimmel olovka neprikosnovena, nema mi bolje od nje :) Preskacem kupovinu Loreal pene (cula sam da je za suvu kozu dobra Niveina roze pena) i Niveinog dvofazog skidaca. Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. He he...drago mi je da delimo gotovo iste utiske o ovim proizvodima :) Meni je bas zao sto mi ova pena ne odgovara, ali ne odustajem...probacu jos neku sigurno. Imam Baleinu, pripremam recenziju, mada ni ona nije nista posebno.

      Delete
  3. Odličan naziv posta :D Lijepo si se potrošila, sad u šoping :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx :) Sajam kozmetike je za vikend - to je sve sto cu ti reci :D

      Delete
  4. Meni je Garnier micelarna bila baš dobar proizvod i vjerojatno ću ju opet kupiti a s Niveinim dvofaznim čistačem sam imala isti problem mada je bio solidan proizvod. Vidjela sam da je u novom ruhu i ima novu formulu a čitala sam da su time poboljšali neravnomjernost trošenja faza i da je sad puno bolja - vjerojatno ću isprobati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Videla sam i ja to novo pakovanje (sa onim ogromnim zatvaracem :D ), ali nisam znala da su izmenili sastav. Verovatno cu probati, volim Niveu generalno :)

      Delete