Sunday 29 November 2015

NOVA TURA, NOVA AVANTURA #7




Nakon posta o potrošenoj kozmetici, sada su na redu noviteti. 
Nažalost, poslednji post ovog tipa je bio još u julu, dakle pre četiri meseca, pa je moguće da sam ponešto i izostavila. 
Ipak, najvažnije stvari su ovde, u to nema sumnje :)
Udobno se smestite, uzmite sok, čaj, kafu i uživajte, potrajaće :)


WELEDA 2in1 One-step cleanser & toner - Najbolja stvar kod ovog proizvoda je miris - najsavršeniji miris lavande ikad :) Koristim ga za čišćenje lica u danima kad nisam našminkana. Potrošila sam tek trećinu, i iako mi nije pravio probleme, mišljenje o ovom toniku mi je malo podeljeno. Videću kad dodjem do kraja bočice kakav će biti opšti utisak.
OLIVAL Ekstra hidratantna krema sa uljem smilja - Namenjena normalnoj, suvoj i osetljivoj  koži lica, sadrži ulje jojobe i  i pšeničnih klica, sa ekstraktom šargarepe i matičnjaka. Krema je prilično "masna", spada u kategoriju težih i potrebno joj je neko vreme da se upije u kožu. I pored toga ne ostaje da "sedi"  na koži, nego je hidrira i ostavlja mekom. Ovu kremu volim da koristim i kao podlogu za puder, i koliko god mi bilo neverovatno, moja mešovita koža ne prosija na T zoni ništa brže nego inače. To su neki prvi utisci, nadam se da će i dalje ostati pozitivni s obzirom na to da je ovo prirodna kozmetika, a moja koža je ne podnosi najbolje :(
NATURAL WEALTH Double C serum - Kada je reč o mom prvom serumu sa C vitaminom držaću se one (grozne) narodne izreke da se prvi mačići u vodu bacaju - skoro sam pri kraju proizvoda, koristim ga već tri meseca, i nisam videla neke značajnije promene. Doduše, neke veće promene na mojoj koži nisu ni neophodne, ali uvek to može bolje nego što jeste. Miriše na soja sos, ima 59 ml i najjeftiniji je u Apotekama Beograd.



NIVEA losion za skidanje vodootporne šminke oko očiju - proizvod već ima posebnu recenziju na OVOM linku.
FITOAROMA Tonik za mešovitu kožu - Kompleks hidrolata smilja, komorača i geranijuma idealan je za negu mešovite kože, a proizvodjač dalje navodi i da ovaj detoksirajući biljni kompleks pročišćava, osvežava i regeneriše, pomaže kod uboda insekata i opekotina posle sunčanja, i uklanja nečistoće sa kože. Uglavnom ga isprskam po licu kad god mi se nadje u vidnom polju, a kupila sam ga od dve simpatične gospodje na Sajmu kozmetike. 
ALVERDE Aqua peeling Meeresalge - Lagani piling za lice koji nežno uklanja mrtve ćelije sa površine kože. U početku bi, prilikom otvaranja tube, bio izražen miris alkohola, medjutim sada se ne oseća. Mislim da je deo neke letnje kolekcije, pa nisam sigurna da li ga još ima u prodaji. Iako je sasvim korektan proizvod, ne verujem da bih ga ponovo kupila. 
ALVERDE Mleko za telo u spreju - Sve o ovom mleku u OVOM postu.



NIVEA Cellular perfect skin eye illuminator - Tonirana krema za deo oko očiju je moj najdraži saveznik nakon budjenja, posebno ako nisam najbolje spavala. Ne smanjuje podočnjake, ali neguje i hidrira kožu i omogućava da korektor lepo "sedne" bez da se uvlači u borice oko očiju. 
MELLA Uljani piling za telo - Više o ovom zanimljivom pilingu na OVOM linku.


PRIMA KOZMETIKA Skinology hidrantna krema za lice i hijaluron ampula - Još nisam počela da ih koristim pa ne mogu preneti utiske ni o jednom članu ovog dvojca. Sa Prima kozmetikom imam dobra iskustva pa se nadam da će tako biti i u ovom slučaju.



VICHY DERCOS šampon protiv peruti - Toliko puta je ovaj šampon bio što u praznitetima, što u novitetima, da me već pomalo blam :) Odličan je bio protiv peruti, medjutim promenili su mu formulu i bojim se da to neće izaći na dobro. Uostalom, tako to uvek biva kad dobrom proizvodu promene formulu - posle nije nizašta.
ALFAPARF Keratin Therapy Keratin refill - Ovaj proizvod je pravo iznenadjenje :) Neverovatno je koliko mi olakšava oblikovanje, ispravljanje i peglanje moje duuuge, guste i talasaste kose. Naprskam kosu dok je još mokra i onda je sušim fenom i širokom četkom - na kraju ovog procesa je gotovo ispravljena i ostaje mi još da prodjem presom nekoliko puta da se slegne i bude potpuno ispravljena. Ako je ne peglam (što je češća pojava), nakon sušenja je savijem u pundju te tako dobijem široke talase. 
SCHWARZKOPF Taft lak za kosu - Proizvod koji mi u proseku traje godinu- -dve :) Koristim ga jedino nakon peglanja kose kao zaštitu od vlage i za smirivanje eventualnih "antena" na glavi :)



AURA Illuminate me tečni iluminator - Odličan novitet iz Aure koja već neko vreme prati svetske trendove kada je o šminkanju reč. Hajlajter u nijansi Sunlight koristim tako što ga ili pomešam sa tečnim puderom ili odmah po nanošenju tečnog pudera utapkam na jagodične kosti i iznad obrva (strobing bejbe :D ) 
AURA Correct me concealer - I o ovom proizvodu sve je rečeno OVDE
L'OREAL Lumi magique tečni puder - Ovaj puder je rezultat čiste sreće i malo iskustva :) Naime, naišla sam na dobar popust na L'Oreal kozmetiku u jednoj drogeriji, i kako odavno nisam koristila tečni puder rešila sam da konačno probam Lumi magique. Medjutim, iako su ostala sam dva i to nijasni  DW3 Beige dore, problem je bilo to što nije bilo testera. Ni jednog, nigde. Ne znam šta je presudilo da ga uzmem na slepo, ali ispostavilo se da je ovo najbolje pogodjenja nijansa - ikad. I tekstura. Odličan puder.



RIMMEL Glam'eyes senka za oči -  Izuzetno pigmentisana senka u nijansi 130 tribute, kupljena na nekoj rasprodaji pre nego su im promenili pakovanje.
BOURJOIS Healthy balance Unifying powder -  I o ovom puderu sve možete naći na LINKU .
NYX Highlight & Contour pro singles - Jedna od bojica iz palete za konturisanje u nijansi Cream (žuta). Koristim je za setovanje korektora ispod očiju. Još nisam načisto sa utiscima.
ESSENCE  I <3 nude eyeshadow - Essence je sve bolji i bolji, a to potvrdjuje i ovom senkom. Odlična za ceo kapak, ili samo unutrašnje uglove oka, ili ispod obrva... za šta god da je namenite nećete pogrešiti.



GOLDEN ROSE Olovka za obrve - Kao dugogodišnji korisnik isključivo Rimmel olovki za obrve na sve druge sam gledala sa odredjenom dozom skepse. Ipak, to se pokazalo neopravdanim, bar kada je u pitanju GR čija mi olovka u broju 303 savršeno odgovara (neka hladnija tamno braon).
ESSENCE Olovka za obrve - Sama olovka je OK, ali je nijansa 02 brown potpuno promašena.
AVON Ultra beauty karmini za usne - Za kraj sam ostavila dva karmina u nijansama Forever pink i Rose creme. Zaista sam zadovolja ovom Avonovom linijom, kako kvalitetom, tako još više oblikom, jer je idealan za nas koje majka priroda nije obdarila punim usnama. 

Do čitanja :)



2 comments:

  1. Nice :) Iluminator, samo u drugoj nijansi, cu kupiti kad-tad, a Correct Me zdusno trosim :). Nude Essence senka je bas lepa i sad mi je zao sto nisam kupila nijednu :|. Kakav je ruz Rose Creme ? Zanima me je li sedefast finis i slicno..Hvala unapred, Kristina :)

    ReplyDelete
  2. Iluminator je super, kao i Essence senke - jos ih ima u prodaji, pa mozes pogledati :)
    Ruz ima sedefast finis, ali mu pigmentacija nije bas jaca strana, sto je meni ok jer sa mojih minijaturnih usana sve ionako brzo ode :(
    Pozz za tebe :)

    ReplyDelete