Wednesday 25 November 2015

PRAZNITETI #5


Ovaj mesec sam posebno produktivna pa vam donosim još jedan post, ovaj put sa praznitetima. Dosta je toga potrošeno u proteklom periodu, mada ima i nekoliko polupraznih "kutijica" sa sadržajem koji mi nije odgovarao ili mu je istekao rok.



VICHY Dercos šampon protiv peruti je redovni stanovnik ovih postova prvenstveno zbog izuzetne efikasnosti. Kupila sam nedavno novi, ali su mu promenili sastav i plašim se da li će biti jednako delotvoran. (Užasava me činjenica da proizvodjači često imaju potrebu da menjaju sastav nečega što je efikasno. Zašto pobogu?!?!)

SYOSS repair therapy šampon za suvu i oštećenu kosu me nije impresionirao. Sadrži keratin prajmer koji bi trebao da ojača i poboljša strukturu svake vlasi, ali ne mogu reći da li je zaista tako jer je moja kosa sasvim ok. Jedno što sam primetila da se brže masti, tako da ću ga ubuduće izbegavati.



BALEA losion u spreju je recenziran u OVOM postu i svakako ću ga kupiti sledeće leto ako i dalje bude u prodaji (trenutno ga ima u DM-u).

NIVEA losion za sunčanje SPF 30 nije sasvim potrošen, ali ne bih baš da ga čuvam za sledeću godinu. Meni je SPF 30 sasvim dovoljan za prvih nekoliko dana letovanja, a onda prelazim na manji. Pruža solidnu zaštitu, naravno uz umereno izlaganje suncu i redovno nanošenje, jer u suprotnom mislim da nema tog faktora koji će sprečiti opekotine.



ALVERDE ulje divlje ruže u količini od 15 ml je baš dugo potrajalo, iako ga nisam štedela. Tražim mu adekvatnu alternativu, jer ga je koža volela, ali ja sam imala malo problema sa mirisom. Ne volim miris ruže, i iako bi brzo nestao sa površine kože, ipak bih ga osetila. Koristila sam ga nakon pilinga, a koža bi ujutro bila preporodjena. Nadam se da ću naći nešto slično do zime, inače ću morati da mu se vratim.

BALEA kremasti piling sa aloe verom je potrošen do pola. Iako su piling zrnca (iz kamena lave?!) sitna, potrebno je nežno rukovanje ovim proizvodom jer ume da bude grub. To ga ne čini lošim, naprotiv - svidjao mi se efekat glatke kože koji bi ostavio. Medjutim, nisam ga potrošila do kraja jer je u jednom trenutku koža lica počela čudno da reaguje, a takodje je promenio i miris, pa mu je vreme za eliminaciju iz kupatila.

BALEA cell energy 2in1 krema i serum - lagane gelaste strukture, ovaj proizvod lepo nahrani kožu, ali je i zategne. Pogodniji je za letnje mesece i nije pravio nikakve probleme na koži. Možda ga još nekad probam... kad dodjem u godine za koje je namenjen ;)

GARNIER essentials osvežavajući vitaminski tonik - kupim ga s vremena na vreme, što znači da je ok. Koristim ga umesto micelarne i lepo osveži kožu.

KOOZMETIK hidratantna krema je proizvod relativno novog domaćeg brenda. U pitanju je prirodna kozmetika, a tester je bio dovoljan da se uverim u kvalitet.



BOURJOIS healthy mix No. 55 dark beige - ultra popularan puder sa razlogom i neću zato o njemu puno. Lepo se ponaša na koži, prekriva nedostatke, nije težak i zato ga preporučujem.

AVON baza za senku na očima - potrebno je jako malo proizvoda naneti na kapke da bi senku držao postojanom ceo dan. Još jedan proizvod koji vredi svaku paru.

NYX hd concealer - odlično posvetljuje i pokriva podočnjake, medjutim suviše je gust i uvlači se u borice oko očiju. Ostala je skoro cela bočica jer je jako brzo promenio miris i počeo da smrducka.



YVES ROCHER dezodorans - sve je rečeno u OVOM postu :)

CRYSTAL DERMA neven krem sa pantenolom i alojom - krema je suviše gusta, masna, ne upija se u kožu, i miriše na dečju pastu za zube. 

ORIFLAME hand cream - kao što piše na pakovanju, krema je namenjena suvim rukama i odlično ih hidrira. Na ruke je potrebno naneti malo proizvoda koji se zatim lako razmazuje i brzo upija bez da ostavi masan film. Pakovanje je baš dugo trajalo i pomalo mi je i dosadila :)



MELLA COSMETIC noćni hijaluron krem - nije loš, ali se nismo "našli". Mislim da nije dovoljno hidratantan za moju kožu.

EUCERIN sun fluid spf 30 - hmmm... "love - hate" odnos od starta. Koristila sam ga samo tokom letovanja tj. odlaska na plažu. Ostavljao je masan trag na koži, jako sporo se upijao, a da ne pričam koliko su mi oči suzile od njega. Put od apartmana do plaže bih preplakala. Sa druge strane, jedina pozitivna stvar je efikasnost - koža je bila zaštićena uz redovno nanošenje.




BIOBAZA micelarna voda - sve o ovoj micelarnoj je rečeno na OVOM linku. Nešto se desilo sa fotkom prazne ambalaže (koju sam u medjuvremenu bacila) pa sam morala da pozajmim iz posta :)

Da li ste imali iskustva sa nekim od ovih proizvoda?

Do čitanja :)



2 comments:

  1. U sto volim ovaj tip posta :) Syoss sampone sam koristila i ne secam se kakvi su mi bili :), a Vichy me zanimaju ali me visoka cena odbija, da budem iskrena. Zeleni Gar.tonik mi je bio dobar mada malo jak (imam mesovitu kozu), a preporucujem ti Balein piling gel sa akai (asai ?) bobicama (ljubicasta tuba). Avon baza mi je odlicna bila, sad koristim Artdeco, a Healthy Mix bih rado probala, medjutim, citam podeljene utiske o njemu (masti/ne masti), razmislicu jos. Pozdrav Missy Housecat :) Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja volim ovakve postove - da pišem, ali i čitam :) Što se Vichy-ja tiče i ja sam zbog cene dugo kupovala razne jeftinije, ali nažalost neefikasne šampone za uklanjanje peruti. Medjutim, u Srbotrejd apoteci nekoliko puta mesečno imaju sniženje na Vichy program i ja ga tada kupujem. I jaaaako dugo traje jer ga sada koristim preventivno, pošto me rešio te napasti na koži glave. Hvala za preporuku za piling, baš ću pogledati jer i ovaj koji sad koristim je nekako njaaa :) Sve najbolje draga Kristina :)

      Delete