Sunday 2 August 2015

MASKARE ZA IZBEGAVANJE :(


Maskare i ja nismo u poslednje vreme na istoj talasnoj dužini.
Nakon što sam potrošila Maybelline Lash sensational maskaru koja je bila pravo otkriće, rešila sam da isprobam još neke koje nisam imala prilike ranije da koristim, jer sam se držala proverenih & omiljenih. 
Kako sam prošla u tom eksperimentu, možete naslutiti iz naslova, a za više detalja nastavite sa čitanjem.




U slučaju Rimmel Wake me up wonder'full maskare privukla me je četkica, za koju se ispostavilo da je zaista dobra. Lepo obuhvati sve trepavice, precizna je i laka za rukovanje. 
Na fotki iznad, trepavice čak i pristojno izgledaju (prva je sa jednim, a druga sa dva sloja). Medjutim, da bi ovom maskarom postigla takav efekat bilo je potrebno mesec dana korišćenja.  
Toliko je bila tečna, mokra, da je to bio potpuni promašaj na trepavicama. Samo bi se lagano obojile,  bez dužine, volumena, uvijenosti... jednom rečju nikakav efekat. Čudim se uopšte da sam imala strpljenja da sačekam da dodje u ovu fazu. 
Ono što je za ovu maskaru posebno specifično je to što miriše prilično prijatno. Negde sam čak videla komentar da miriše na krastavce, ali nisam baš sigurna.
Pakovanje ima 11 ml i košta oko 500 rsd u M drogerie parfimerijama.





Essence I <3 extreme je maskara za koju su mnogi imali samo reči hvale, pa sam nakon promašaja sa Rimmelom rešila da idem na sigurno. 
Medjutim... ovo je sve samo ne sigurno, do te mere da se plašim da je koristim, što mi se nikad u životu nije desilo sa maskarom.
Razlog je četkica koja ima toliko dugačke i oštre dlačice da me grebe/bode po kapcima i korenu trepavica. Imam osećaj kao da maskaru nanosim bodljikavom žicom. 
Sama četkica je pomalo čudna jer vlakna ne idu u krug nego ih ima do pola, pa je nekoliko redova potpuno kratkih, gotovo nepostojećih vlakana i potom kroz sredinu te praznine ide jedan red dlačica. 
Nadam se da ste me razumeli jer je bilo nemoguće da to uhvatim na fotkama.
Efekat je takodje loš. Prvi sloj onako, podnošljivo ali tanko, dok drugi sloj ulepi i izravna trepavice, a meni digne pritisak. 
Mislim da joj je cena oko 300 i nešto rsd u DM i Lilly parfimerijama, 12 ml.





I danas se pitam šta mi je ova L'oreal Volumissime x5 maskara trebala u životu. 
Četkica je najmanja od svih ovde navedenih i mogu reći solidna, lepo obuhvati trepavice, i minimum proizvoda, gotovo nimalo završi na kapcima.
Takodje, sama maskara je od početka bila laka za nanošenje, ni previše tečna ni previše suva, gotovo idealna.
Medjutim, efekat... Huh! Najgori mogući.
Trepavice izgledaju kao nogice nekog insekta - muve, pauka... Čak ih i ne slepi, lepo su razdvojene, ali nekako budu čupave, sa komadićima maskare na krajevima. Ne znam... prava katastrofa.
Osim toga, na donjim trepavicama se razmaže i rastopi bez po muke, u sred bela dana.
Evo ostala sam bez teksta... samo je jednostavno zaobidjite.

A koje maskare su vas razočarale?

Do čitanja :)








4 comments:

  1. Nisam probala nijednu od ovih, samo sam davno ubeležila sa Essence ILE ne treba ni da probam pošto se žene žale da im otpadaju trepavice. Šteta za Rimmelovu, lepo izgleda na tvojim trepavicama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam primetila da mi otpadaju trepke od Essence maskare, ali je jaaako retko koristim, tako da ce ostati sve na broju ako je to tacno :) Da, ne znam zasto sam imala veca ocekivanja od Rimmel maskare...ali eto...izdrzacu jos malo dok je ne potrosim koliko toliko :)
      Hvala na komentaru, pozz :)

      Delete
  2. Pored ove Lorealove iz posta, na mojoj crnoj listi su i Rimmel Retro Glam (crno-bela, slabo uvija, ne boji, ne daje volumen), MF Masterpiece Max (cetkica koja bode a sama maskara nista ne radi sem sto malo razdvoji trepavice), Flormar x 10 Volume Sculpting (apsolutno nista ne radi trepavicama)..Njih zaobidji :). Verovatno ima jos neka ali ne mogu sad da se setim :). I znam da je sve to individualno, neko zeli od maskare jedno, neko drugo, ali mislim da ipak vecina nas ocekuje makar boju i gustinu ako nista drugo. A jos ako je maskara skupa a efekat nikakav, to je tek bezveze. Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti za ove dodatne informacije! Stalno sam u potrazi za novim, boljim maskarama, a sada znam šta još da izbegavam :) Očekivanja jesu individualna ali se meni naprimer razlikuju leve i desne trepavice i što je bolja maskara ta razlika je zanemariva, dok je u slučaju loše maskare to još naglašenije :) :)

      Delete